19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

4.8 milyon YTL'lik korsan CD ele geçirildi

İstanbul'da yapılan korsan yayın ve CD operasyonunda, 21 kişinin gözaltına alındığı, 4.8 milyon YTL tutarında korsan CD, DVD, VCD ile bandrolsüz yazılı ürün ele geçirildiği belirtildi.
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, Eminönü, Kadıköy ve Esenler ilçelerinde korsan CD,VCD, DVD, kaset ile kitapların üretim, dağıtım ve satışının engellenmesine yönelik operasyonlar düzenlendiğini söyledi. Söz konusu operasyonlarda piyasa değeri 4.8 milyon YTL olan korsan CD, DVD, VCD ile yazılı ve görsel ürünün ele geçirildiğini ifade eden Cerrah, "Operasyonda 35 bin 498 adet CD, DVD ve VCD, 229 adet porno film, 10 adet VCD/DVD üretiminde kullanılan çoğaltıcı makina, 60 adet bilgisayar üzerine monteli CD Writer, 1 adet DVD Witer, 1 adet DVD Rom ile 1 adet CD Rom cihaz ele geçirildi" dedi.
Öte yandan, Cerrah'a destek vermek üzere asayiş şubeye gelen sanatçlıar da Cerrah'a teşekkür etti.
Türkiye'nin dünya çapında korsan ülkesi olmaktan çıkması gerektiğini belirten sanatçı Orhan Gencebay, ''Ben insan haklarına saygılı ve gönül kırmayan birisiyim. Bu kişilere sesleniyorum; lütfen bu işi yapmasınlar, helalini kazansınlar'' diye konuştu.
Diğer sanatçılar Hakan Peker ve Şafak Sezer de, çalışmalarından dolayı İstanbul Emniyeti'ne teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 18:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?