26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

48 bin polise kötü haber!

Polislerin kısa dönem askerliklerine Genelkurmay’dan vize çıkmadı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, star’a yaptığı açıklamada, konunun uygun görülmediğini, polislerin mevcut şekilde askerlik yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Yani polisler 16 ay askerlik yapmaya devam edecek. Uygulamaya geçilmiş olsaydı 2 aylık temel eğitimin ardından polisler görev başında askerliklerini tamamlayabileceklerdi.

48 BİN POLİSİ İLGİLENDİRİYOR

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, star’a 48 bin polisi ilgilendiren 2 aylık temel eğitimin ardından polislerin görev başında askerlik yapmalarına ilişkin uygulamadan vazgeçildiğini açıkladı.

UYGUN GÖRÜLMEDİ

Gönül, “Bu uygun görülmedi. Gayret adil ama uygun görülmedi. Başka meslek grupları da aynı ayrıcalığın kendilerine tanınmasını istiyordu” dedi. Gönül, “İçişleri Bakanlığı, polislerin askerliğini 2 aylık temel eğitimden sonra görevleri başında ifa etmelerini talep etmişti. Yaklaşık 48 bin polisi ilgilendiriyordu. Ama uygun görülmedi. Gayret edildi, başka meslek gruplarında olanlar da aynı hak bize tanınsın diyordu. Doktorlara da kısa dönem uygulamıyoruz. Şu anda öğretmenlere uygulanıyor” diye konuştu...

...
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 14:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
polis murat IP: 88.237.47.xxx Tarih : 19.04.2010 22:09:58

o zaman öğretmenlere de kaldırılsın bu memlekette onlarca üniversiteli işsiz varken tobb'a eleman al diye yalvaracağına alsın kadrolu öğretmen kimseye askerlik haricinde iş yaptırmasın askeri gazinoları özelleştirsinn asker garsonluk fırıncılık komilik yapmasın yada iç işleri bakanlığında görev yapmakta olan jandarma rütbeli personelde 15 ay er olarak maaş almadan askerlik yapsın sonuçta poliste iç işleri bakanlığına bağlı görev yapmakta olan bi kurum çalışanı madem hak madem eşitlik al sana hak al sana eşitlik