26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

5 lira için 4 yıl hapis

Arkadaşının 5 lirasını gasp etti, 4 yıl hapis cezası aldı

Gaziantep'te baklava çaldıkları için 9 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan çocukların davasının bir benzeri Samsun'da yaşandı. Kentte 18 yaşındaki Ramazan İspir'e, arkadaşının 5 TL'sini gasbettiği iddiasıyla 3 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Şikâyetçi olan çocuk daha sonra iftira attığını söyleyince İspir, tahliye edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davada, arkadaşı Ahmet Arslan'ın (16) 5 lirasını tehditle gasbettiği iddiasıyla tutuklanan Ramazan İspir'in yargılanmasına devam edildi. Hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenen sanık, suçlamaları kabul etmedi. Zorla para almadığını söyleyen genç, "Sadece kendisiyle birlikte parayla sigara ve cips aldık. Suçsuzum; beraatimi istiyorum." dedi. Daha önceki ifadelerinde sanığın kendisini gasbettiğini belirterek şikâyetçi olan mağdur Arslan da dünkü duruşmada sanığa iftira attığını ifade etti. Arslan, "Olay günü parayı birlikte harcadık. Annem parayı ne yaptığımı sorunca korktuğum için gasbedildiğini söyledim. Daha önceki verdiğim ifadeler asılsızdır. Öyle bir ifade verdiğim için pişmanım." diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanığın suçunun sabit olduğuna kanaat getirerek, 3 yıl 8 ay 13 gün hapsine karar verdi. Heyet, daha sonra dosyanın Yargıtay aşamasını da göz önüne alarak sanığı tahliye etti.

Gaziantep'te de 4 genç, 10 Ağustos 1997 tarihinde Güllüoğlu Baklavaları'na ait işyerinden baklava ve fıstık ezmesi çalmıştı. Kısa süre sonra yakalanan Metin Subaşı, Ali Keklik, Ali Avcı ve Levent Hamurcu, Gaziantep 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 9'ar yıl hapis cezasına mahkûm edilmişti. Sanıklardan, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Keklik, Avcı ve Hamurcu'nun cezaları daha sonra 6'şar yıla düşürülmüştü. Avcı ve Keklik, Elazığ Çocuk Islahevi'nde, Levent Hamurcu ise Gaziantep Oğuzeli Cezaevi'nde 2,5 yıl yattıktan sonra tahliye edilmişlerdi. İndirimden yararlanamayan Metin Subaşı ise 21 Aralık 2000'de çıkarılan '23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun' kapsamında beraat etmişti. Samsun, Zaman

Zaman
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 08:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?