24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

500 bin euroluk sahte pasaport

İstanbul'da 3 ay önce sınır dışı edilen ancak kaçak yollarla tekrar giriş yapıp, 3-4 bin eurodan sahte pasaport yapan İranlı M.P.K. ikinci kez yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2009 yılı Ekim ayında Fatih Aksaray'da "Call Shop" olarak faaliyet gösteren ve genelde yabancı ülke vatandaşlarının telefon görüşmesi yapmak için gittiği işyerini takibe aldı. Sahte pasaport ve yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş çıkış yapıldığını belirleyen polis biri Türk ikisi İran uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı. Biri Türk 2 kişi tutuklanırken İran uyruklu M.P.K. delil yetersizliğinden serbest bırakılınca sınır dışı edildi.

SAHTE KAŞELER...
Mali polis 2010'un ilk günü M.P.K.'nin Aksaray'a yerleşerek yine sahte pasaport işi yaptığını belirleyerek teknik ve fiziki takip başlattı. Aksaray'daki evine yapılan operasyonla M.P.K. ikinci kez gözaltına alınırken yapılan aramada 150 sahte pasaport, vize kağıtları, Schengen vizeleri, İspanya, İngiltere gibi ülkelerin vatandaşlarının kullandığı öğrenci ve polis kimlikleri, ehliyetler, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarının sahte kaşeleri ve bazı kimyasal malzemeler ele geçirildi. M.P.K'nın pasaportların tanesini 3-4 bin eurodan yaptığı öğrenildi.

Tamer Oskay - Sabah
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 20:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?