16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

7 gazeteciye jet soruşturma

Malatya davası sanıklarından birini, adına kayıtlı telefonla aradığı ortaya çıkan savcı, bu konuda haber yapan gazeteciler için suç duyurusunda bulundu.

Savcılık, gazetecilerin hemen ifade vermesini istedi. Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya'daki 3 Hıristiyan'ın katledilmesine ilişkin dava dosyası ile ilgili haber yapan 7 gazeteci hakkında soruşturma başlattı. R.H.B'nin yaptığı bu şikayet jet hızıyla işleme konuldu ve Erkan Acar ve Sedat Güneç (Zaman ), Kemal Göktaş (Vatan), Gökçer Tahincioğlu (Milliyet), Oya Armutçu (Hürriyet), Ersin Bal (Akşam),) ile Hilal Köse (Cumhuriyet) hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma evrakı faks yoluyla 6 gazetecinin bulunduğu Ankara Başsavcılığı'na iletildi. Ankara Başsavcılığı Basın Bürosu da gazeticileri arayarak ifade vermeye çağırdı

Vatan gazetesinin haberine göre soruşturma, katliam zanlısı Abuzer Yıldırım'la mesajlaştığı ortaya çıkan bir telefon hattının üzerine kayıtlı olduğu Kartal Savcısı R.H.B'nin suç duyurusu üzerine başlatıldı. Malatya'daki katliam dosyasında zanlılardan Abuzer Yıldırım'ın kullandığı telefon ile mesajlaşan bir numaranın Kartal Savcısı R.H.B üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıkmış, bununla ilgili haberler yazılı ve görsel basında yer bulmuştu. Adalet Bakanlığı da ilgili savcı hakkında inceleme başlatmıştı. Ancak, dosyadaki görüşme kayıtlarına ilişkin belgenin yanı sıra R.H.B'nin "Telefonu ben değil yakınım kullanıyordu" şeklinde açıklamalarına da yer veren gazeteciler hakkında bir soruşturma başlatıldı.

Savcı şikayetçi oldu

Savcı R.H.B, 5 Aralık'ta, kendisinin de görev yaptığı Kartal Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. R.H.B, ifadesinde adına kayıtlı 505 ile başlayan telefon hattının adalet Bakanlığı ile GSM şirketi arasında yapılan protokol gereği kendisine verildiğini söyledi. Hakkındaki haberlerden arkadaşlarının araması üzerine haberder olduğunu ileri süren savcı, haberlerle "kişilik haklarının ihlal edildiğini" savundu. Haber yapan gazetecilerden şikayetçi olan ve "uzlaşmak" istemediğini belirten Savcı R.H.B, üzerine kayıtlı olan ve Malatya'daki dosyada zanlılarla mesajlaştığı ortaya çıkan telefon numarası ile yapılan görüşmelerin ve kayıtların da dosyaya konulmasını istedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 00:25:33
Güncelleme :9 Aralık 2007 Pazar 10:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?