25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

8 ilde KCK operasyonu

PKK’nın sivil yapılanmasına yönelik olarak yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında BDP’nin bazı il ve ilçe yöneticileri de var

Terör örgütü PKK’nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi’ne (KCK/TM) yönelik olarak dün 8 ilde operasyon yapıldı. Eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticilerinin de bulunduğu toplam 70 kişi gözaltına alındı.

Siirt: Operasyonda BDP Merkez İlçe Başkanı F.S., eski ilçe başkanı A.K., BDP’li belediye meclis üyeleri H.E., Y.Y., B.S., B.K., A.A., parti üyeleri M.G., H.A., F.E., N.Ö., S.K., N.E., M.T., N.E. ve Eğitim-Sen Şube yöneticisi Ş.K. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında BDP il binası ile Mezopotomya Kültür Merkezi’nde polis arama yaparak bazı bilgisayar kayıtları ve belgelere el koydu.

Mardin: Kent merkezi ile Nusaybin, Kızıltepe ve Derik ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda BDP Mardin İl Başkanı İ.D., Merkez İlçe Başkanı E.G., DTP eski İl Başkanı H.Ö., İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi yöneticisi A.Ç., BDP’li İl Genel Meclis Başkanı N.K., İl Genel Meclisi üyeleri M.A., Z.G., Belediye Meclis üyeleri İ.G. ve E.I., kapatılan DTP’nin eski Merkez İlçe Başkanı D.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Batman: Aralarında BDP Parti Meclisi Üyesi M.C. ile üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır: Gözaltına alınan 1 kişi sorgulanmak üzere Gaziantep’e gönderildi.
Ağrı: 17 farklı adrese gerçekyeştirilen eş zamanlı operasyonlarda aralarında Doğubayazıt Belediye Başkan Yardımcısı M.B. ile BDP Ağrı Merkez İlçe Başkanı M.A.’un da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Mardin: Kent merkezi ile Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda A.Ç., A.A., M.A., G.Y., İ.G, A.B., İ.D., H.Ö., D.Ş., G.A., L.E., E.I., N.K., M.A., R.K., Ş.S., Z.G. ve E.G. gözaltına alındı, çok sayıda örgütsel yayın ve doküman ele geçirildi.

Van: Çeşitli mahallelerde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

Hakkâri: Operasyonlarda Yüksekova’da 3, Şemdinli ilçesinde ise 1 kişi gözaltına alındı.

Adana’da ise PKK’nın sözde gençlik kolları yapılanması olduğu belirtilen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Yurtsever Devrimci Gençlik Merkezi (YDG-M) üyesi olduğu öne sürülen 18 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

AA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 15:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?