16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

8 yıl gizlenen ölüm!

Şehit olan babasının emekli maaşını almak için, annesinin ölümünü 8 yıl gizledi.

Çorum'da esnaflık yapan bir kişi, şehit olan babasının maaşını alan annesinin ölümünü 8 yıl gizleyerek, devletten haksız yere maaş aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İddiaya göre, Çorum'da esnaflık yapan M.A'nın (42) şehit olan babasının maaşını alan annesi Emine A, 1999 yılında vefat etti. Annesinin ölümünü resmi kurumlardan ve yakın çevresinden gizleyen M.A, annesini defnettiği Ulu Mezarlık'taki mezar taşının üzerine de Emine A'nın ismini yazdırmadı.

M.A, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce şehit olan babası nedeniyle annesine bağlanan şehit yardımı maaşını 8 yıldır almaya devam etti. Emekli Sandığınca Emine A'nın öldüğünün belirlenmesi üzerine, durum Emniyet Müdürlüğüne bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, maaş çekmek için bir bankanın Çorum merkez şubesine gelen M.A'yı, annesi Emine A'ya ait banka hesap cüzdanı ve 1999 tarihli noter vekaletnamesi ile yakaladı.

Yapılan incelemede, M.A'nın bugüne kadar haksız yere devletten 80 bin YTL maaş alarak, Emekli Sandığını dolandırdığı tespit edildi.

M.A. hakkında, ''Nitelikli dolandırıcılık ve kamu kurumunu zarara uğrattığı'' iddiasıyla gözaltına alındı.

M.A'yı eşinin, bir süre önce annesinin maaşını haksız yere aldığı gerekçesiyle terk ettiğini iddia edildi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 16:11:08
Güncelleme :8 Ekim 2007 Pazartesi 21:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sakır tanyerı besır IP: 88.243.73.xxx Tarih : 9.10.2007 21:51:45

tek kelıme ıle bu gıbı hakkı olmayan zavallılara yazıklar olsun annenın babanın kemıklerını sızlattın tuyu bımemıs yetımlerın hakkını utanmadan nasıl yıyebıldın hakkın olan seyı almaya calıs haramdır bu dunyada adalet,ahırette allah hesap sorar ınsallah