18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

84’lük milyoner eşini boşuyor

Kİreçburnu’nda yalısı ve bankada yüklü miktarda parasıyla ’servet avcıları’nın peşine takıldığı 84 yaşındaki Mehmet Ali Barman, 2008’in Mart ayında evlendiği kendinden 27 yaş küçük adliye memuru Nesrin Özben’e boşanma davası açtı. “Hiçbir gün aynı yatakta yatmadık. Aldatıldığımı anlıyorum” diyen Barman, kendisi öldükten sonra yalısının Özben’e verilmemesini istedi.

Barman’a bakmakla yükümlü, Ali Yıldız ile Ayten Şafak da savcılığa yaptıkları suç duyurusunda, Özben’in kendilerine, “Onu balkondan aşağıya itin. Size ev, araba ve para veririm” dediği iddiasında bulundu. Hiç evlenmeyen ve çocuğu olmayan mimar Mehmet Ali Barman, 2 milyon liralık Boğaz manzaralı yalısı, bankadaki 100 bin TL nakit parası ve aylık 3 bin YTL maaşıyla nedeniyle “servet avcıları”nın hedefi haline geldi. Adli Tıp Kurumu’nun olumlu raporu da Barman’ın evlenmesinin önündeki engeli kaldırdı. Barman, İstanbul Adliyesi’nde yazıişleri müdürü olarak görev yapan, S. Nesrin Özben ile nikah masasına oturdu.

Ancak bu evlilik, Barman’ın içinde bulunduğu hukuki süreci sonlandırmadı. Hazine, 2008’in Temmuz ayında Sarıyer Aile Mahkemesi’ne başvurarak, Barman çiftinin evliliğinin, “mutlak butlan” (tam geçersizlik hali) nedeniyle iptali istemiyle dava açtı. Hazine’nin bile gündeminde olan evlilik önceki gün bitme noktasına geldi. Sarıyer Adliyesi’ne dün gelen Barman, 13 ay önce evlendiği karısına boşanma davası açtı. Barman, boşanma dilekçesinde, “Hiçbir zaman aynı ev ve aynı yatağı paylaşmadık. Beni her gördüğünde aşağılıyor. Öldüğüm zaman bu evimin ona kalmasını istemiyorum. Yaşlı olduğumu düşünerek, biran önce beni huzura kavuşturmanızı diliyorum.”

Vatan
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 12:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?