19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Abim beni öldürsün!'

ELAZIĞ’ın Kovancılar İlçesi’nde 4 yaşındaki yeğeni Yunus Yıldırım’ı boğup çuval içinde apartman boşluğuna atarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Muhabbet Yıldırım, duruşmada ağabeyinden kendisini öldürmesini isteyerek sinir krizi geçirdi.

Kovancılar’da 21 Ekim 2010 günü kaybolan ve 4 gün sonra cesedi oturdukları apartamının merdiven boşluğunda bulunan Yunus Yıldırım’ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen halası Muhabbet Yıldırım, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada hakimin, "Yeğenin Yunus Yıldırım’ı öldürmekle suçlanıyorsun. Ne diyorsun?" sorusu üzerine Muhabbet Yıldırım, herşeyin bir anda olduğunu, bilincini kaybettiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını söyleyip mahkemenin vereceği cezaya razı olacağını söyledi. Hakimin, "Yeğenini boğarak öldürmüş, cinsel organına zarar vermiş ve sonrada apartman boşluğuna atmışsın" demesi üzerine hala Yıldırım, bıçakla kesme olayını reddederek, düşerken olmuş olabileceğini ifade etti. Hakimin, sanığın ilk ifadesin de de yer alan, ’evlenmesine ağabeyi ve yengesinin izin vermediği ve bu yüzden cinayeti işlediği’ konusunu hatırlatması üzerine Yıldırım, ağabeyi ve yengesinin evlenmesine izin verilmesine karşı çıkmalarının 4-5 yıl önce olduğunu, bu yönde ağabeyi ve yengesi ile herhangi bir geçimsizliği olmadığını belirterk, "Öyle olsa ağabeyimi öldürürdüm. Küçücük çocuktan ne isteyeyim" dedi. Hakim ise, Yıldırm’a "peki o zaman çocuktan ne istedin?" diye soru yöneltti. Hala Yıldırm ise bilmediğini belirterek, "Keşke onun yerine ben ölseydim" dedi.

Sanık Muhabbet Yıldırım, olayı anlatırken, yeğeninin evinin önüne gelip zili çaldığını ve kendisinin onu içeriye aldığını belirterek, "Banyoya götürdüm. Ayakta boğazını sıktım. Hareket etmeyince çuvala koydum. Merdiven boşluğuna çıkartarak attım. Canım çok yandı. Vicdan azabı çektim. Arandığında kimseye bir şey söyleyemedim. Ben yeğenimi boğduktan sonra cinsel organını kesmedim. Ben yeğenime kıyar mıyım? Bu kesme olayını kabul etmiyorum. Neden yaptığımı hala anlamıyorum. Bilincimi kaybettim. Ailem beni affetsin" dedi. Hala Yıldırım, hakimin, "Yunus’u sen mi öldürdün?" sorusuna, "Bilmiyorum. Hiç bir şey hatırlamıyorum" yanıtı verdi.

Yıldırım’ın avukatı mahkemeden müvekkilinin akıl ve ruh sağlığının belirlenmesi talebinde bulundu.

Kız kardeşinin oğlunu öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı duruşmada ifade veren Abdulmutalip Yıldırım, hakimin anlatılanlar karşısında ne söyleceğini sorması üzerine, anlatılacak birşeyi olmadığını ve herşeyin ortada olduğunu söyledi.

Bu sırada sanık Muhabbet Yıldırım, salonda, "Ağabey beni öldür" diye bağırdı. Bağırma üzerine Yıldırım, hakimin isteğiyle salondan dışarıya jandarmalar arasında çıkarılırken, ağabeyine doğru gitmek istedi. Jandarmanın izin vermemesi üzerine ağabeyi Abdulmutalip Yıldırım’ın ağladığı görüldü.

Abdulmutalip Yıldırım, kız kardeşinin, daha önce biri tarafından istendiğini ancak verilmediği için kendisine kızgın olduğunu anlattı. Hakimin ’Şikayetçi misin?" sorusuna baba Yıldırım, "Şikayetçi olsam da olmasam da bir şey değişir mi?" karşılığını verince hakim, "Bilemem" dedi. Bunun üzerine baba Yıldırım, "’Şikayetçiyim. Ama bundan sonra duruşmalara katılmak istemiyorum" dedi.

Duruşma diğer tanıkların ifadeleriyle devam etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme hakimi Hala Yıldırım’ın duruşma salonuna tekrar getirilmesini istedi. Ancak Yıldırım’ın fenalaşması nedeniyle hastaneye götürülmesi üzerine salona getirilemedi. Savcı, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığını belirlemek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini, tutukluluk halinin devamını istedi. Hakim ise, sanığın ruh halinde ve ifadelerinde bozukluğun olmadığı, ayrıca Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden alınan raporda cezai ehliyetinin olduğu bilgisinin dosyada olması nedeniyle savcının talebini reddetti. Sanık Muhabbet Yıldırım’ın tutukluluk halinin devam etmesine karar verilerek, duruşma ertelendi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 12:13:19
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 11:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?