27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Acılı baba onu da affetti

İşkence emrini verenler serbest, o da serbest kalsın’

Oğlu askeri cezaevinde işkencede öldü. Yargılanan 30 sanıktan sadece bir er tutuklu kalınca Baba Polat da onu affetti

Adana’da, 20 yaşındaki Er Murat Polat’ın işkenceyle öldürüldüğü, biri yarbay 30 sanıklı davanın tek tutuklu sanığı olan Er Hüseyin Güldaşı (24), öldürülen erin babası Kenan Polat’ın (52) da isteği üzerine tahliye edildi. Polat, “Sanıklar ellerini kollarını sallayarak geziyor. Madem ki diğerleri tutuklanmıyor, bu da serbest kalsın, o da evladım sayılır” diyerek Güldaşı’ın serbest kalmasını sağladı.
Gaziantep’te vatani görevini yaparken rahatsızlanarak sevk edildiği Hatay’ın İskenderun ilçesinde “hırsızlık yaptığı” suçlamasıyla 28 Haziran 2005’te tutuklanan ve Adana 6’ncı Kolordu Komutanlığı’ndaki askeri cezaevine götürülen Er Polat, mahkûm elbisesi giymediği gerekçesiyle gardiyan askerler tarafından cop ve sopayla dövüldü. Komaya giren Polat, 27 Temmuz 2005’te hastanede hayatını kaybetti. Otopsi raporunda, Polat’ın işkenceyle öldürüldüğü belirtildi.
Er Polat’ı işkenceyle öldürdükleri iddiasıyla cezaevi eski müdürü Topçu Yarbay Mustafa Soğukpınar, cezaevinde görevli dört astsubay ve çoğu terhis olan erlerle birlikte toplam 30 kişi hakkında “işkence” ve “neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence” suçlamasıyla 12 yıldan ömür boyu hapse kadar değişen cezalar istenerek dava açılmıştı.

 


 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 04:55:25
Güncelleme :25 Nisan 2009 Cumartesi 05:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?