19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ağca günde 2 kez polise imza verecek

Tahliyesinin ardından Tuzla Piyade Okulu`ndaki revire getirilen Mehmet Ali Ağca`nın, serbest kalacağı ancak günde 2 kez polis karakoluna gidip imza atacağı bildirildi.

Ağca, yaklaşık 5.5 yıldır hükümlü bulunduğu Kartal H Tipi Cezaevi`nden tahliye olmasından sonra sivil plakalı beyaz otomobille polisler eşliğinde önce Pendik Devlet Hastanesi Acil Servisi`ne, sonra da saat 09.55`te Maltepe`deki Pendik Askerlik Şubesi`ne getirildi.

Mehmet Ali Ağca`nın, cezaevinden çıkarılarak askerlik şubesine getirilişi sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Maltepe`deki Pendik Askerlik Şubesi`nden saat 10.30`da siyah renkli başka bir otomobille ayrılan Ağca`nın çıkışı sırasında, ellerinde Türk Bayrakları olan bir grup sevgi gösterisinde bulundu.

Askerlik şubesinden Tuzla Piyade Okulu`ndaki revire getirilen Ağca, Pendik Askerlik Şubesi`nden aldığı tebliğ pusulasıyla adres bildiriminde bulundu. Bunun üzerine askerlik şubesi de Ağca`yı, Tuzla Piyade Okulu`nda bulunan askeri revire sevk etti. Mehmet Ali Ağca`nın, revirde yapılacak muayenenin ardından serbest kalacağı, ancak ikametgah olarak gösterdiği Pendik Çamçeşme Mahallesi`ndeki evinden sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez polis karakoluna gidip imza atacağı bildirildi. Tahliye öncesi Kartal H Tipi Cezaevi`nde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Demirbağ, ``Türk adaletine, Türk devletine teşekkürü borç biliyoruz`` dedi.

Mehmet Ali Ağca`nın askerliği ile ilgili soru üzerine de Demirbağ, ``Askerlik yapması için geçen haftalarda başvurumuz olmuştu, müvekkilimizin talebi doğrultusunda`` diye konuştu.

Mehmet Ali Ağca`nın kardeşi Adnan Ağca da, korunma konusundaki sorulara karşılık, ``Korunmaya ihtiyacımız yok`` şeklinde yanıt verdi. ``Vatikan`ın koruma şemsiyesi var mı?`` sorusu üzerine Adnan Ağca, ``Orada öyleydi. Vatikan`a teşekkür ediyoruz. İnsanlık için çalışmasını, Irak`tan Filistin`e kadar dünyanın her tarafında mağdur insanların ölmemesi için daha iyi çalışmasını istiyoruz`` şeklinde konuştu.

``Abdi İpekçi`nin kızının yazdığı mektubu okudunuz mu?`` sorusu üzerine de Adnan Ağca, ``Okudum. Çok üzüldüm. Belli bir ırkı suçlamak kimseye fayda etmez. Keşke birileri bu ülkeye saygı duysaydı da bunlar olmasaydı. Abdi İpekçi kimin adamı, lütfen onu araştırınız`` diye konuştu. Ağca, ``Kimin adamı?`` şeklindeki soruya ise ``bilmiyorum`` karşılığını verdi.

aa
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 11:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?