19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Ahtapot'a 3 müdür daha takıldı

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin'in gözaltına alındığı çete operasyona Antalya, Ankara, Kahramanmaraş emniyetlerinde görevli üç müdür daha takıldı.

Antalya Polisi’nin önceki gün düzenlediği operasyonda, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin, Antalya E Tipi Cezaevi’nde görevli astsubay H.Ç., infaz koruma memuru A.Ö., Antalya’daki karakollarda görevli polis memurları O.D. ve H.D.’nin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Ruhsatsız dört tabanca, dört tüfek, 550 mermi ve fişekle birlikte ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirildiler
Operasyonu genişleten polis, akşam saatlerinde Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Harun T., Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Erol Çetin ile çete üyesi bir kişiyi daha gözaltına alınca, gözaltı sayısı 23’e ulaştı.

İki ayrı suç örgütünün elebaşıları Bayram Sezer ve Oğuz Kocaman, Antalya’da lüks bir restoranlar zincirinin sahibi olan Ö.Ç. ile çete üyesi 13 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Suç örgütlerinin üyeleriyle bağlantıları oldukları iddiasıyla gözaltında bulunan iki emniyet müdür yardımcısı, iki şube müdürü, iki polis memuru, bir astsubay ve bir infaz koruma memuru, tutuldukları Çallı’daki emniyet binasından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

‘Soruşturmada gizlilik’ kararı alındı
İhaleye fesat karıştırmak, işyeri kurşunlamak, çek ve senet tahsilatı, kasten adam yaralamak ve kumar oynatmak gibi eylemler yaptıkları iddia edilen iki ayrı suç örgütü üyeleri ve bu kişilerle menfaat karşılığı bağlantılı bulundukları öne sürülen kamu görevlileri, bugün sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekler. Mahkeme, organize suçlardan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan’ın başvurusu üzerine soruşturmayla ilgili olarak gizlilik kararı aldı.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8'i kamu görevlisi 23 kişi, Adliye'ye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (KOM) yaklaşık 2 yıldır süren istihbarat ve takip çalışması sonucu, Antalya, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan aralarında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç'nin de bulunduğu 8'i kamu görevlisi, 1'i kadın 23 zanlının sorgusu tamamlandı. Zanlılar, Adliye'ye sevk edildi.

Polisin yaptığı operasyonda ''ihaleye fesat karıştırmak'' ''iş yeri kurşunlamak'', ''çek ve senet tahsilatı'', ''kasten adam yaralamak'', ''kumar oynatmak'' gibi eylemler yaptıkları iddia edilen iki ayrı suç örgütüne üye oldukları öne sürülen 15 kişi göz altına alınmıştı.

Suç örgütlerinin üyeleriyle bağlantıları olduğu iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç, Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ü.B, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü H.T, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü E.Ç, Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı iki ayrı karakolda görev yapan polis memurları O.D. ve H.A.E. ile Antalya Cezaevi'nde görevli infaz koruma memuru A.Ö. ve astsubay H.Ç. de gözaltına alınmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 16:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?