26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Akman'dan sonra sıra Karaman'da

Akman'dan sonra sıra Karaman'da

Zekeriya Karaman da Ankara’ya çağrılıyor

İstanbul’da ikamet eden Kanal 7 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da Zahid Akman gibi Ankara’da ifade vereceği öğrenildi. 3 bin sayfalık tercümenin Cuma günü sonuçlanacağı tahmin ediliyor.

Almanya’da sonuçlanan Deniz Feneri e.V. Derneği’nin Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturma kapsamında RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın ifadesinin alınmasının ardından Kanal 7 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da aralarında bulunduğu isimlerin ifadelerinin de Ankara’da alınacağı öğrenildi. Türkiye’ye gönderilen 3 bin sayfa ve 3 klasör evrakın tercümesinde de sona gelindiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İşçi Partisi’nin suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada tercüme tamamlanmadan sürpriz bir kararla Akman’ın yaklaşık 1.5 saat süreyle ifadesinin alınması, gözleri tercümeye çevirdi. 24 Şubat’ta Türkiye’ye gönderilen dosyanın tercümesini yapan 3 görevli, başsavcılık katında ayrılan özel odada çalışmalarını sürdürüyor. 3 bin sayfalık tercümenin Cuma günü sonuçlanacağı tahmin ediliyor.

Gizlilik korunacak

Bu arada savcılığın soruşturmada isimleri geçen kişileri bizzat Ankara’ya çağırarak, ifadelerini alması, İstanbul’da ikamet ettiği bilinen Kanal 7 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin yöneticilerinin de Ankara’da ifade vermesi bekleniyor. Savcılığın diğer soruşturmalardan farklı olarak talimatla bulundukları şehirde ifade alma yöntemini seçmeyip, doğrudan adı geçen kişileri çağırmayı tercih etmesi dikkat çekici bulunuyor. Savcılığın hem dosyadaki gizliliği korumak hem de ifade alma işlemini derinlemesine yapabilmek için bu yöntemi benimsediği belirtiliyor.

Akman yine gelecek

Öte yandan Almanya’dan adli yardım kapsamında gönderilen ikinci dosya ile ilgili ise henüz ifade alınmaya başlanmadı. RTÜK Başkanı Zahid Akman, bu dosya ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “Savcılık tarafından çağrılırsam, ifade vermeye giderim” demişti. Akman’ın Almanya’dan adli yardım talebiyle gönderilen bu dosya kapsamında da talimat savcılığına ifade vermesi beklenirken, diğer dosyadan farklı olarak burada adı geçen kişilerin ifadelerinin talimat savcılığı kanalıyla yaşadıkları şehirlerde alınmasının planlandığı ifade edildi.

Kayıp dosya Dışişleri’ne sorulacak

ANKARA - Adalet Bakanlığı, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak Almanya’dan 3 Kasım 2008 tarihinde gönderilen evrakın sümen altı edildiği iddialarını yalanladı. Bu tarihte bakanlığa gelmiş herhangi bir evrakın bulunmadığını açıklayan Adalet Bakanlığı, iddialara konu dosyanın gönderilip gönderilmediğinin Dışişleri Bakanlığı’ndan sorulduğunu bildirdi.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 22:46:05
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 23:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?