19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Akrabası mı yaktı


Çalıntı yatı sahte evrakla üzerine geçirmekten tutuklanan müdür:

“Bir akrabam ‘borcum var’ deyip üzerime yaptırdı, akraba kurbanıyım..”

EMNİYET Genel Müdürlüğü Araştırma ve Planlama Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda görevli Emniyet Müdürü Sedat Erdoğan, bir akrabasının Antalya’dan kiralayıp sonra teslim etmediği yatı, sahte evrakla üzerine geçirmeleri nedeniyle tutuklandı. Olan olay iddiaya göre şöyle gelişti: 


Yalova’da ticaret yapan Şener Pişmişoğlu ile sevgilisi olduğu öne sürülen Ebru Pazarçeviren iddiaya göre Antalya’da 2 yıl önce Hasan Ali Büyükkurt’un ’Büyükkurt’adlı yatı kiraladı. Kiralama süresinin dolmasına karşın yatı vermeyip Yalova’ya getiren Pişmişoğlu ve sevgilisi, teknede değişiklikler yaptı ve sahte evrakla adını da ‘Seda’ olarak değiştirdi. Pişmişoğlu, ticaretle uğraştığını ve borçları olduğunu belirterek, akrabası olan Emniyet Müdürü Sedat Erdoğan’a gidip, “Abi borcum var. Vergi borcum da bulunuyor. Yatı üzerime alamıyorum. Senin üzerine olsun ben daha sonra alırım” dedi. Emniyet Müdürü Erdoğan, yatı üzerine aldı. Ancak yatın gerçek sahibi uzun bir takip sonucu iki zanlıyı yakalattı. Yapılan incelemede yatın sahte evrakla sahibi olarak görünen Emniyet Müdürü Erdoğan, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 




BÖYLEYDİ: Yat, kiralanmadan önce bu durumdaydı. Yatın gerçek sahibi Hasan Ali Büyükkurt , yatını bulduğunda görüntüsü tamamen değişmişti.

BÖYLE OLDU: Yatı sahte evrakla üzerine geçirmekten tutuklanan Emniyet Müdürü Sedat Erdoğan “Uzaktan akrabamın samimiyetine güvenip yatı üzerime aldım. Çalıntı olduğunu bilmiyordum” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 10:35:11
Güncelleme :23 Haziran 2008 Pazartesi 10:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?