19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Alanya'da kaçak içki operasyonu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, piyasaya sürülmeye hazırlanan şişelenmiş ve şişelenmeye hazır binlerce litre kaçak içki ile sahte bandrol ve etiket ele geçirildi, 4 zanlıya suçüstü yapıldı.

Alanya'nın Demirtaş Beldesi Büyükpınar Köyü'nde yaklaşık 5 ay önce kurulan içki imalathanesine dün akşam saatlerinde baskın düzenlendi. Jandarma istihbarat ekiplerinin 3 aydır yakın takibe aldığı ormanlık alan içine kurulan imalathanenin faaliyetleri ve imalathaneye giriş çıkışlar, yüksek bir tepeden hergün düzenli olarak kayda alındı. İlk partiyi turistik bölgelere sevk etmek için hazırlık yapan zanlılar, binlerce şişe içkiyi minibüse yükleyip hareket edecekleri sırada güvenlik güçleri harekete geçti. Jandarma ekipleri çevreyi sarıp, işletmeyi kuşattı.

İmalathanede 215 şişe votka, 760 şişe viski, 5 bin Tekel bandrolü, 45 şişe rakı ele geçirilirken şişelenmeyi bekleyen 145 litre votka, 90 litre viski, 100 litre etil alkol, 200 litre anason, 10 bin viski etiketi, binlerce yeni özel imalat kapak ile içki imalatında kullanılan araç ve gereçlere de el konuldu.

Gözaltına alınan M.Ö. (31), K.A. (25), E.A. (37) ve K.C. (17) ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 10:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?