22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Alkollü-ehliyetsiz canavar dehşet saçtı

Samsun'da, alkollü ve ehliyetsiz olduğu ileri sürülen bayan sürücünün otomobiliyle ters yola girmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Kaza, Belediyeevleri Mahallesi Atatürk Bulvarı Belediyeevleri Kavşağı yakınında gece saat 00.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alkollü ve ehliyetsiz olduğu iddia edilen Ayşe M. (30), 37 DK 579 plakalı otomobiliyle ters yolda Tekkeköy istikametine doğru seyir ederken, felç geçirmek üzere olan hastayı Terme'den Samsun Devlet Hastanesi'ne getiren Hasan T. (43) idaresindeki 55 EC 483 plakalı Terme Devlet Hastanesi'ne ait ambulansla çarpıştı.

Kazada, otomobil sürücüsü Ayşe M., ambulans sürücüsü Hasan T. ile sağlık memuru Recep Bedir (28), ambulansta bulunan hasta Dursun Ali Eliçabuk (55) ile refakatçisi olan oğlu Orhan Eliçabuk (31) yaralandı. Yaralılar, Samsun Devlet Hastanesi ve Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da hurdaya döndü. Otomobil sürücüsü Ayşe M. ile ambulansta bulunan hasta Dursun Ali Eleçabuk'un kaza sonucu ağır yaralandıkları ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. 

Alkollü olduğu tespit edilen bayan sürücünün kazadan 1 gün önce aynı otomobili ile kırmızı ışık ihlali yaptığı için Cumhuriyet Meydanı Dış Kavşak'ta trafik ekipleri tarafından durdurulduğu ve 448 promil alkollü olduğu belirlendi. Aynı zamanda ehliyetinin bulunmadığı öğrenilen Ayşe M.'ye trafik ekiplerinin alkollü araç kullanmaktan 448 YTL, kırmızı ışık ihlali yaptığı için de 108 YTL olmak üzere toplam 556 YTL para cezası yazdığı, ehliyetsiz araç kullanmak suçundan da hakkında adli işlem başlatarak mahkemeye sevk ettiği öğrenildi.

Ayşe M.'nin para cezasına çarptırılıp hakkında yasal işlem yapılmasına rağmen, yine ehliyetsiz ve alkollü araç kullanıp kazaya sebep olması tepki çekti.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 12:20:38
Güncelleme :12 Kasım 2007 Pazartesi 12:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?