19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Animatör cinayetine 27.5 yıl hapis

İZMİR'in Üçkuyular semtinde animatör Tolga Özserbest'i oturduğu apartmanın girişinde bıçaklayarak öldürüp, cep telefonunu aldığı iddiasıyla yargılanan Oktay Konaksever, toplam 27.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl kasım ayında meydana gelen olayda, sabah erken saatlerde Mithatpaşa Caddesi 1197 numaradaki Mutluluk apartmanının merdiven girişinde kanlar içinde bir erkeğin haraketsiz yattığını görenler polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekibi, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanan erkeğin, aynı apartmanda annesiyle birlikte yaşayan animatör 32 yaşındaki Tolga Özserbest olduğunu belirledi. Tatil beldelerindeki otellerde animasyon şefliği yapan Tolga Özserbest'in, cep telefonunun alındığını saptayan polis, cinayetin gasp amacıyla işlendiği üzerinde yoğunlaştı. İki kişinin cep telefonunu bir dükkana sattığı anlaşıldı. Cep telefonu satan işyeri sahibinin verdiği bilgiler doğrultusunda yaralama suçundan poliste kaydı bulunan 23 yaşındaki Oktay Konaksever ile ağabeyi 24 yaşındaki B.K. yakalandı.

Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen iki kardeşten ağabey B.K. savcılıkça serbest bırakılırken, O.K. tutuklandı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmekten ömürboyu hapis, hırsızlık suçundan da 5 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Oktay Konaksever yargılama boyunca suçlamayı reddetti. Oktay Konaksever son savunmasında da, “Ben yargılamanın en başından beri böyle bir suçu işlemediğimi söyledim. Bu olaydan dolayı haksız şekilde tutuklandım. Ben ve ailem mağdur oldu. Benim böyle bir olayda işim olmaz. Ben yapı olark kimsenin canına da kıyamam, Allah katında vicdanım rahat. Dilerim beni suçlu olarak karşınıza çıkaranların da başına aynısı gelir. Annem ve babam yardıma muhtaç. Üç kardeşim var; biri çalışıyor, ikisi okuyor. Ben onlara bakmak zorundayım, tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.

Savcı Ali Osman Kaynak, cep telefonu satıcısı K.Y.'nin poliste sanığı teşhis etmesine rağmen duruşmada net olarak bunu belirtemediğini, Oktay Konaksever'in bu suçu işlediğine dair her türlü kuşkudan uzak, cezalandırılmasına yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilmediğini, ‘şüpheden sanık yararlanır’ ceza genel prensibi uyarınca beraatine karar verilmesini istedi. Olayın faailinin araştırılıp gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Savcının istemine katılmayan mahkeme heyeti, sanık Oktay Konaksever'i adam öldürmekten önce ömürboyu hapse çarptırdı. Duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 25 yıl hapse indirdi. Hırsızlık suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Oktay Konaksever'in avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?