19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ankara'da bahar temizliği

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, örgütlü insan ticareti yaptığı ve fuhuşa aracılık ettiği iddiasıyla 18 kişi ile 70 yabancı uyruklu kadını gözaltına aldı.


Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Çankaya ilçesi başta olmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerindeki otellerde kalan yabancı uyruklu kadınların para karşılığında fuhuş yaptıklarını tespit ederek operasyon düzenledi. 3 ay süren takip sonucu düzenlenen ve "Bahar Temizliği" adı verilen operasyonda, fuhuşa aracılık ettiği iddiasıyla 16 kişi ile para karşılığı fuhuş yaptıkları ileri sürülen 70 yabancı uyruklu kadın göz altına alındı.


Ali Aydın D., Gültekin K., Kemal Ş., Behice B., Elena U., Serdar G., Barış A., Ahmet G., Birgül T., Kezban O., Ebubekir I., Lilia B., Olha T., Mustafa K., Ergün A. ve Mehmet G. adlı kişiler kaldıkları evlerde polis tarafından gözaltına alınırken, Murat C. ve İmna K. de Antalya'da gözaltına alınarak Ankara'ya gönderildi.
Baskınlarda yakalanan 70 yabancı uyruklu kadın da gözaltına alınarak emniyete getirildi.


Fuhuşa aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınanlarla birlikte 7 araç, bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet "sallama" tabir edilen bıçak ile çok sayıda cep telefonu ve çok miktarda para ile döviz ele geçirildi. Gözaltına alınan 2'si Antalya'da olmak üzere toplam 18 kişinin örgütlü insan ticareti yaptıkları, fuhuşa yer temin ettikleri ve aracılık ettikleri tespit edildi.


Diğer gruplara yönelik operasyonlara devam edileceği belirtilirken, bu kişilerin yurt dışından çeşitli vaatlerle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, pasaportlarına el koydukları, istediklerini yapmayan kadınları da "otelde kilit altında" tuttukları öğrenildi.


"Organizatör" konumundaki kişilerin çalıştırdıkları kadı nlara çok az ya da hiç para vermedikleri, ancak kendilerinin lüks evlerde oturarak, lüks otomobillerde gezdikleri de belirlendi.


Ahlâk Büro Amirliği ekiplerinin 18 kişinin "müşteri portföyünü" inceleyeceği de belirtilerek, bu kişilerin haksız kazançların miktarını belirlemek amacıyla bankalardan bilgi istendiği öğrenildi.


Yabancılar Şubesi'ne tahkikatları tamamlanmak üzere teslim edilen 70 yabancı uyruklu kadınla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Kadınlardan, fuhuş yapmak suçundan daha önce sınır dışı edilenler ile Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri karşılamayanların sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 21:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?