29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ankara'da sahtecilere büyük darbe!

Ankara polisinin gerçekleştirdiği operasyonda, sahte para, kazı kazan kartları ve Milli Piyango biletleri basan bir matbaa ortaya çıkarıldı. Operasyon kapsamında üç kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek, sahte para basan bir matbaa tespit etti. “Kısmet” adı verilen operasyonla söz konusu matbaaya baskın düzenlendi.

Matbaada yapılan aramada, 3 milyon 879 bin 800 YTL sahte banknot, 227 bin 435 adet kazı kazan kartı, 23 bin 790 adet Milli Piyango bileti ele geçirildi. Matbaada ayrıca, Merkez Bankası ibarelerinin yer aldığı metal şeritler, para basımında kullanılan Atatürk portreleri, portrelerin plastik kalıpları ile Noterler Birliği ibarelerinin yer aldığı çok sayıda plastik kalıp bulundu.

Matbaadaki bir ofset makine, yaldız baskı yapımında kullanılan press baskı makinesi, kalıp pozlama makinesi, kağıt kesme makinesi ile montaj makinesine el konuldu. Sahtecilik zanlılarının sahte lise diploması da bastıkları tespit edildi.

Operasyon kapsamında Müslüm K, Soner T. ve Mehmet K. adlı kişiler gözaltına alındı. Zanlıların bastıkları sahte para, kazı kazan kartı ve Milli Piyango biletlerini piyasaya sürüp sürmediklerinin araştırıldığı bildirildi.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan zanlılar Adliye'ye gönderildi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?