29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ankaralı yamyama 2 kez müebbet

Ankara'da İmrahor Çöplüğü'nde öldürdüğü Cafer Er'in kol ve bacaklarından "fleto" çıkararak yeme hazırlığı yaptığı ortaya çıkan iki cinayet olayının zanlısı Özgür Dengiz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Mahkeme, Dengiz hakkında takdiri indirim maddelerini de uygulamadı.

Kızılay'da 5 Mayıs 2007'de bilgisayarcı Sedat Erzurumlu'yu öldüren, 13 Eylül'de 2007'de de Cafer Er'i öldürdükten sonra etlerini keserek yediğini söyleyen Dengiz'in yargılandığı dava sonuçlandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dünkü karar duruşmasına tutuklu sanık Dengiz, maktullerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Sanık avukatının, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmasını yapmasının ardından son sözleri sorulan Dengiz, "Diyeceğim bir şeyim yok" dedi. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Mesut Öztürk, Dengiz’in, Erzurumlu ve Er’i öldürmek suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Öztürk, Dengiz'in ayrıca İmrahor Çöplüğü'nde karşılaştığı Abbas Sinan’ı öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıl, resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıl ve ateşli silah ve mermi bulundurmak suçundan da 1 yıl hapis ile 450 YTL adli para cezasına çarptırıldığını bildirdi. Mahkeme, Dengiz hakkında takdiri indirim maddelerini uygulamadı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 19:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?