19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Anne: Keşke şehit olsaydı

ADANA'da, 19 yaşındaki Emre Çetin'i, `mahallenin delikanlılarına ders olsun' diye kafasına tabancayla ateş edip öldürdüğü iddia edilen 22 yaşındaki Zülfikar Ekinci ile kendisini azmettirdiği öne sürülen 29 yaşındaki Ercan Dora ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Mahkemede sanıkları görünce sinir krizi geçiren 55 yaşındaki anne Saadet Çetin, "Oğlum şimdi asker olacaktı. Keşke vatan uğruna şehit olsaydı" diyerek ağladı.

Meydan Mahallesi'nde oturan ve askere gitme hazırlığı yapan Emre Çetin, 17 Eylül 2008'de evine giderken, iddiaya göre Emek Mahallesi'nde tekstil işçisi Zülfikar Ekinci tarafından öldürüldü. Olaydan 37 gün sonra yakalanıp tutuklanan katil zanlısı Ekinci ile azmettirici olduğu iddia edilen işsiz Ercan Dora hakkında, `kasten adam öldürme ve azmettirme' suçlarından Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.



MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ

Poliste suçunu itiraf edip kendisini cinayete arkadaşı Dora'nın azmettirdiğini ileri süren Zülfikar Ekinci, "Kahvede Emre, Ercan'ı kastederek `Ne iş yaparsınız' diye sordu. Ben de `kafaya sıkarız' dedim. O da `Sıkıysa sıksanıza' deyip gitti. Bu konuşmayı Ercan'a anlattım. O da, bana tabanca verip `Sık da görsün bakalım, hem mahalledeki diğer delikanlılara da ders olur' dedi. Ben de kafasına sıktım" diye verdiği ifadeyi mahkemede değiştirdi.

Cinayeti çek senet işi yaptığını öne sürdüğü Hüseyin Şahin'in tehdidiyle üstlendiğini öne süren Ekinci, "Ailemi öldüreceklerini söyledikleri için poliste suçu kabul etmiştim. Benim öldürmeyle ilgim yok. Olay saatinde Ercan'ın evini boyuyordum. Hüseyin ve Erhan Şahin, biri avukat 6 kişiyi de öldürmemi istemişlerdi. Ben kabul etmedim, yanlarından ayrıldım" diyerek kendini savundu. Ekinci, öldürmesi istendiğini öne sürdüğü kişilerin adlarını da mahkemeye verdi. Dora ise, olayla ilgisinin olmadığını söyledi.

`KEŞKE VATAN UĞRUNA ŞEHİT OLSAYDI'

Oğlunun katil zanlılarını mahkemede gören anne Saadet Çetin gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, oğlunu bu iki kişinin öldürdüğünü iddia edip, "Olaydan iki gün önce sanıklar oğluma `senin kafana sıkacağız' demişler. 2 gün sonra oğlum öldürüldü. Oğlum şimdi askerde olacaktı. Keşke bunların elinde ölmeseydi, askerde vatan uğruna şehit olsaydı" diyerek sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sinir krizi geçiren anne görevli polis memurlarınca duruşma salonundan çıkartıldı.

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan ozdemır IP: 85.104.194.xxx Tarih : 30.01.2009 23:48:14

ölen kardesımızın ailesıne allah sabır versın olan ailesıne oldu :yazık ya gencecık cocukmus yuregım parcalandı (((((