28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Antalya'da helikopter faciası

Antalya'da devriye görevi yapan polis helikopterinin düşmesi sonucu 5 polis şehit oldu.

D-600 Notar McDonalds Douglass tipi 8 kişilik helikopter, henüz belirlenemeyen nedenle Antbirlik tesislerinin önündeki yola düştü.

Kazanın ardından çıkan yangın söndürülürken, yolda bulunan iki araç da zarar gördü.

Antalya Vali Yardımcısı Erkan Işılgan, helikopterin Antalya'nın kurtuluş yıldönümü olan 5 temmuzda Antalya'ya getirildiğini bildirdi.

Işılgan, 15-20 gündür uçuş yapan helikopterin düşmesi sonucu Emniyet Amiri Pilot Hakan Kaya, Başkomiser Pilot Kudret Çalık, Emniyet Amiri Muhabere Şube Müdürü Ramazan Can, komiser Adem Vurucu ve polis memuru Osman Karadağ'ın şehit olduğunu bildirdi.

Hakan Kaya'nın hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini belirten Işılgan, helikopterin teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.

Stada ulaşamadan düştü

Helikopterin, arka tarafında pervane olmayan, emniyetin ilk helikopteri olduğu ve yüksek teknolojiyle donatıldığı belirtilirken, pilot, şehir merkezi olması nedeniyle, çevredeki bina ve insanların zarar görmesini engellemek amacıyla stada yöneldiği ancak stada ulaşamadan 50 metre kala dar bir alana düştüğü ifade edildi.

Görgü tanıkları, kazanın hemen ardından polis telsizinden, "meslektaşlarımız için acil kana ihtiyaç vardır" anonsu yapıldığını aktardı.

Helikopterden yola benzin yayılması nedeniyle itfaiye ekipleri bölgeye köpük sıkarak önlem alırken, çevrede de güvenlik önlemleri artırıldı.

Güvenlik şeridi oluşturularak, vatandaşların bölgeye girmesi engellendi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedilirken, kazanın nedeni araştırılıyor. 
AA - CNN Türk
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 19:23:44
Güncelleme :19 Temmuz 2006 Çarşamba 19:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?