22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Aral'ın oğlunu vurana 17 yıl ceza

Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Cahit Aral'ın oğlu Hayrullah Zafer Aral'ı tabancayla yaraladığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan şahıs, toplam 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, yaklaşık 2.5 yıl önce meydana gelen olayda, Samsun'da faaliyet gösteren bir silah firmasının yönetim kurulu toplantısında Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Cahit Aral'ın oğlu Hayrullah Zafer Aral'ı tabancayla ateş ederek 6 yerinden yaraladıktan sonra uzun bir süre firar eden ve yakalanarak tutuklanan Alaettin Ç.'nin (54), adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmasına devam edildi. Olay sonrasında silah firmasında görevli 2 güvenlik görevlisini de tehdit ettiği iddia edilen Alaettin Ç., kendini savundu. Söz konusu silah firmasının kurucularından olduğunu ileri süren Alaettin Ç., "Olay günü görüşmek için Hayrullah Zafer Aral'ın yanına gittim. Bana konuşmak isterken ters cevap verince tabancayla ateş açtım. Amacım öldürmek değildi" dedi.

Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda Alaettin Ç.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıl 4 ay, tehdit suçundan 2 yıl 1 ay ve silah suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 18:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?