26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Asidin yakacağını bilmiyordum

Yüzüne asit atarak eşinin kör olmasına yol açan Müslüm Coşkun’un, polis tarafından aranırken, çarşaf giyerek hastaneye gittiği anlaşıldı. Coşkun, “Asidin bu kadar zarar vereceğini bilmiyordum. Karımdan özür diliyorum” dedi. Coşkun’un sözleri tepki çekti.

Çocuğunun annesi Funda Coşkun’un yüzüne asit atarak kör olmasına neden olan Müslüm Coşkun’un, firari olduğu dönemde, karısıyla görüşmek için kara çarşaf giyerek hastaneye girdiği ortaya çıktı.

Karısı ile birlikte iki akrabasının da yaralanmasına neden olan Müslüm Coşkun’un, 16 ayrı suçtan sabıkalı olduğu da belirlendi. Saldırgan koca, olaydan sonra firar etti. Ama aranırken, karısını görmek için hastaneye gitti. Gizlenmek için kara çarşaf giyerek hastaneye giden Müslüm Coşkun, yoğun bakım servisine giremedi.

Özür diledi

Coşkun, polis ve savcılık ifadesinde olayı doğrulayarak, “Asidin insanlara bu kadar zarar vereceğini bilmiyordum. Karımın kör olduğunu duyunca inanamadım. Kendisini görmek ve ziyaret etmek için kara çarşaf giyerek hastaneye gittim. Ancak kendisini göremedim. Kendisinden özür diliyorum. Ben de şişenin patlaması sonucu yaralandım” dedi.

Funda Coşkun’un avukatı Fahrettin Piyade, yargılamanın yapıldığı Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe vererek sanık Coşkun’un, “adam öldürmeye tam teşebbüs” suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını ve TCK’nın 82. maddesinin uygulanmasını talep etti. TCK’nın 82. maddesi, “Mahkumun birden fazla suç işlemesi halinde, alacağı cezanın belli bir kısmını geceli gündüzlü tek başına bir hücrede çekmesini” öngörüyor.
 

Nurettin Kurt - Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 15:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?