19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Atabeyler'de TSK baskısı iddiası

Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ortamın iyi olmadığı bu nedenle hükümet aleyhine darbe girişiminde bulunmakla suçlanan ve kendilerine Atabeyler diyen grubunun lideri olduğu ileri sürülen Yüzbaşı Murat Eren, Genelkurmay Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifade öncesinde kendisine “Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine bir şey söyleme” denilerek baskı yapıldığını iddia etti. 

Kamuoyunda “Atabeyler Çetesi” olarak bilinen ve aralarında 2 subay, 2 astsubay ile 2 emniyet müdürünün de bulunduğu 10 sanıklı dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Başkanı Ramazan Aksan, sanıklar hakkındaki iddiaları hatırlatarak, ifadelerini aldı. Sanık avukatlarının “tanık ve tanık ifadelerinin kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği” gerekçesiyle kapalı duruşma talepleri, alınan ara kararı uyarınca kabul edilmedi. 

Pilot Yüzbaşı Murat Eren, daha önce verdiği ifadelerin değil şimdi Mahkemeye verdiği ifadenin dikkate alınmasını isteyerek, daha önceki ifadelerinin “telkin” ile verildiğini söyledi. Eren, 2 Haziran 2006’da askeri savcılıkta verdiği ifadeyi de bu kapsamda reddederken, “Kesinlikle doğru değil, bana telkin vardı. Sakın Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine bir şey söyleme dendi” diye konuştu. Murat Eren, PKK’ya karşı ani çıkabilecek süreçlerle ilgili geliştirdiği prototifin üstlerinden habersiz yürütülmesi nedeniyle de tedirgin olduğunu ve bu nedenle verdiği ifadenin geçersiz olduğunu söyledi. 

Fas’tan bir hakim heyetinin de kısa bir süre izlediği duruşma öğleden sonraya ertelendi.
ANKA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?