19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Avukat Başak'ı ne için vurmuş?

TEKİRDAĞ’da zeytin ticareti yapan Güher Kurar (26) , bir yıl önce bir arkadaşının haciz işlemleri sırasında avukatlığını yapan Başak Küçükgüven (28) ile tanıştı. İddiaya göre bundan sonraki olaylar şöyle gelişti. Avukat Küçükgüven ile genç iş adamı Kurar tanıştıktan sonra duygusal ilişkiye girdiler ve aynı evde yaşamaya başladılar. İki sevgilinin arası bir süre sonra bozuldu.

Küçükgüven ayrılmak istediğini söyleyince, Kurar ayrılma isteğine tepki gösterip Başak Küçükgüven’in evini bastı. “Ya benim olacaksın ya da toprağın” dedikten sonra ateş etmeye başladı. Kurar’ın silahından çıkan 6 kurşundan 3’ü Başak Küçükgüven’in vücuduna, 1 kurşun ise torununun yanına gitmek isteyen babaanne Nazife Küçükgüven’in sağ bacağına isabet etti.

Güher Kurar saldırının ardından apartmandan hızla uzaklaşarak kayıplara karıştı. Küçükgüven hastaneye kaldırılırken, Kurar İstanbul’da yakalandı. Kurar, ifadesinde geçen mart ayından beri sevgili olduklarını ve 3 ay önce Küçükgüven’in hamile kaldığını söyledi.

Bunun üzerine önce babasını sonra annesini göndererek kızı ailesinden istediğini ancak her seferinde red cevabı aldığını belirten Kurar, “Sevgilim bana bebeği kürtajla aldırdığını söyledi. Bunun üzerine çok sinirlendim ve son kez konuşmak için evine gittim. Ancak burada kürtaj konusunda yine tartışınca sinirlerime hakim olamadım” dedi. Saldırıda yaralanan Başak Küçükgüven’in İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 14:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?