27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Avukatı açıkladı: Boşanıyorlar

Avukat Yusuf Halıcıoğlu, Tuncay ve Yıldız Engin çiftinin boşanacaklarını söyledi. Müvekkili Ahmet Delican’ın bir televizyon kanalında "Yıldız hanım boşanırsa kendisine üç daire veririm birinde oturur ikisinin kirasını alarak hayatını sürdürür. Bir gün başka biri ile evlenmek isterse o zaman verdiklerimi geri alırım. Hayatını idame ettirmesi için gereken desteği sağlarım" dediğinin hatırlatılması üzerine Yusuf Halıcıoğlu "Ahmet bey sözünü tutar Yıldız Hanım’a ve çocuğuna bakar" dedi.

Bu arada iki haftadır evlerine uğramayan Engin Ailesi’nin Ümraniye’de bir eve yerleştikleri Tuncay Engin’in ise çalıştığı iş yerinden ayrıldığı kaydedildi. Engin Ailesi’nin avukatı Necati Serin, "Bana şu ana kadar bir talep gelmedi. Benim tarafımdan gerçekleştirilmiş bir müracaat yok ancak ailenin başka bir avukat tutma hakkı var bu konuda benim bilgim yok" dedi. 

Biyolojik babanın 15 yıl hapsi isteniyor

Şeref Can Engin’in ’sözde’ kaçırılmasıyla başlayan olaylar, biyolojik babaya hapis istemiyle ceza davası açılmasıyla yeni bir safhaya ulaştı. Şeref Can’ın annesi de eşinden boşanmak için dava açtı. Bu arada, Şeref Can’ın psikolojisinin ne olduğuyla ilgilenen kimse yok.

ÇANAKKALE’de kaybolan Şeref Can Engin’i dört ay evinde saklayan biyolojik babası Ahmet Delican hakkında üç yıldan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı. Soruşturmayı tamamlayan Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Suat Gül, Ahmet Delican hakkında TCK 109/1-f maddesinde yer alan çocuk kaçırmak ve TCK’nın 207. maddesinde belirtilen resmi belgede sahtecilik suçundan toplam üç yıldan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açtı. Şeref Can’ı, biyolojik babası Ahmet Delican’a vermesine rağmen, oğlunun kaçırıldığını iddia eden anne Yıldız Engin hakkında yürütülen "Suç uydurma" soruşturması ise yetkisizlik kararıyla Eceabat Savcılığı’na gönderildi. Şeref Can’ın bulunması için iki ayrı bankada yardım hesabı açan Yıldız Engin hakkında yürütülen usülsüz para toplama soruşturması da yetkisizlikle Pendik Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Yıldız Engin, "Her şeye rağmen onu taşıyacağım" diyen eşi Tuncay Engin’den boşanmak için Ahmet Delican’ın avukatı Yusuf Halıcıoğlu’na başvurdu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2006 Çarşamba 10:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali demir IP: 85.108.204.xxx Tarih : 21.08.2006 08:28:28
Ah Şeref Can, içim parça parça oldu. Sen bizi çok ağlattın. Ama diliyorum her şey düzelir. Baba Tuncay bey çok değerli bir insan.