22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Aynı anda 22'si de 'Nakavt' oldu!

Eskişehir polisi, düzenlediği eş zamanlı bir operasyonla zehir tacirlerini nasıl 'Nakavt' etti?

Eskişehir'de ''Nakavt'' adıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 22 kişi, 25 kilo esrar ve 1543 ecstacy hapla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurup teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen şüphelileri yakalamak için yaklaşık 10 aydır sürdürdükleri istihbarat ve araştırma çalışmalarını operasyona dönüştürdü.

Kuyubaşı, Kumlubel, Zafer ve Ömerağa mahalleleri ile Sivrihisar ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şüpheliler Okuyan A. (45), Deniz A. (34), Mahsun F. (28), Aysel U. (56), Vedat U. (33), Yüksel Y. (44), Perihan S. (46), Serkan Ö. (31), Hemşirelik Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ebru D. (22), Nazmi K. (39), Alaattin D. (47), Cihat A. (28), Bekir S. (43), Tekin K. (28), Mehmet A. (34), Engin F. (25), Filiz Y. (23), Kader P. (23), Hicri A. (50), Ersin Y. (24),Bülent S. (41) ve Hakan G. (28) yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheli 22 kişinin evlerinde yapılan arama ve kontrollerde 25 kilo 83 gram esrar, 1500 adet satışa hazır çıkı tabir edilen esrar, 1543 ecstacy hap, aralarında Ankara'daki bir polis memurunun evinden çalınan tabancanın da bulunduğu 3 tabanca, uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen 7 bin 367 YTL, 2 bin 975 avro, 100 dolar 30 parça ziynet eşyası, 15 gayrimenkul tapusu ile 6 adet bıçak ve kama ile 3 lüks otomobil ele geçirildi.

Öte yandan, emniyet güçleri, şüphelilerden Mahsun F'nin uyuşturucu madde satışından elde ettiği parayı PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla aranan yakınlarına sahte kimlikle gönderdiği şüphesi üzerinde duruyor. Emniyet
güçlerinin, bu yönde çalışmalara devam ettiği öğrenildi.

BUNLARIN FABRİKASI YOK Kİ!

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu madde ticareti yapanlar ile bunları sokaklarda satan kişilere yönelik düzenledikleri operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları
belirlenen 22 kişinin yakalandığını söyledi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin çoğunun, ana dağıtım sorumlusu olduğu belirlenen Mahsum F'nin evinde bulunduğunu ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:

''Bu kişilerin bir fabrikası yok, bunlar gelirlerinin uyuşturucu ticaretinden elde ediyorlar. Gündem terör örgütü, suç örgütleri. Hiçbir örgüt parasız ayakta kalamaz. Burada da görüyoruz ki terör örgütü ekonomik gücünü uyuşturucudan almakta. Yapılan operasyonlar bunu göstermiştir. Diğer organize örgütler de öyle. Mutlaka kaynağını bir şekilde bir kısmı uyuşturucudan elde etmektedir. Buradan gençlerimize ve halkımıza sesleniyorum. Polis olarak bu
uyuşturucuya verilen 1 kuruşu dahi önlemeye çalışıyoruz, örgüte gitmeden. Ama gençlerimizin bir anlık keyif ve zevk için aldıkları bir hapta dahi örgütlere az da olsa para gidiyor. Türkiye geneli düşünüldüğünde meblağ büyüyor.
Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama halkımız ve gençlerimiz de bu konuda duyarlı olmalıdır. Bu uyuşturuculara verilen paranın bir terör örgütüne gittiğini bilsinler. Bu paralar da terör örgütü tarafından silaha dönüştürülüp askere, polise, masum insanlara kurşun olarak dönüyor.''

AA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 13:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?