22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Az kalsın hayatları kararıyordu

Anadolu'da sıkça görülen 'nüfusa geç yazdırma' olayı, az kalsın bir ailenin hayatını karatıyordu.

Samsun'da, nüfus kayıtlarında 12 yaşında görünen kız ile geçen yıl evlenen genç, hakkında açılan dava sonucu kızın yaşının 17 olarak tespit edilmesi üzerine büyük sevinç yaşadı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Derebahçe Mahallesi'nde oturan Durmuş K.(23), ailelerin rızası ile akrabası olan ve resmi kayıtlarda 12 yaşında görülen S.K. ile 17 Eylül 2006 tarihinde gayri resmi evlendi. 3 aylık hamile iken Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan S.K.'nin nüfus cüzdanında 12 yaşında olduğunu öğrenen doktorlar, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili Durmuş K.(23) ile kızın babası Mustafa K.(49) ve annesi Rabia K.(53) hakkında 'cinsel istismar' suçundan dava açıldı.

Durmuş K., birbirlerini severek ailelerinin rızasıyla S.K. ile evlendiğini söyledi. Bugün görülen duruşmaya 4 ay önce dünyaya gelen oğulları Barış ile birlikte gelen Durmuş K., eşinin ikiz olduğunu, ailesinin bu yüzden yaşını küçük yazdırdığını kaydetti.

Samsun Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek kemik testi yapılan S.K.'nin evlendiğinde yaşının 17 olduğu belirlendi. Mahkemeye gelen raporun okunması üzerine büyük sevinç yaşayan Durmuş K., "Artık önümüzde bir engel kalmadı. Davanın sonuçlanmasının ardından biran önce resmi nikah yapmak istiyorum" dedi.
Duruşma, nüfus memurunun duruşmaya katılarak D.K.'nin yaşının büyütülmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 16:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?