22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Azılı hırsızlar polise takıldı

Amasya'da, 2 iş yerinden dizüstü bilgisayar çaldıktan sonra bir markette hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 3 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Amasya'da bir bilgisayar mağazasından ve bir beyaz eşya satan iş yerinden dizüstü bilgisayar hırsızlığı yapıldığı ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, belirlenen eşkaller üzerinde kent merkezinde ve ilçelerde çalışmalara başladılar.

İş yerlerinin gizli kameralarından alınan eşkallere göre 3 şahısı aramaya başlayan polisler, eşkaller ile benzerlik gösteren 3 kişiyi bir süper markette takibe aldılar. Şahısların hırsızlık yaptığı esnada operasyona başlayan asayiş şubesi ekipleri şahısları kıskıvrak yakalarken, polise direnen kaçmaya çalışan S.Ü. (27), B.İ. (22) ve Y.Ö. (22) isimli şahıslar, 4 polisi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralamalarına rağmen kaçamadılar.

Yakalanan şahıslardan Y.Ö.'nün hırsızlık ve iftira suçundan, S.Ü.'nün ise 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan arandıkları belirlenirken, şahısların kullandıkları araç tespit edilerek araç içerisinde yapılan aramalarda Tokat'ın Turhal ilçesinden ve Sivas'ın Yıldızeli ilçesinden çalıntı olduğu tespit edilen tıraş bıçakları, bakkaliye malzemeleri, 4 adet cep telefonu bulunurken, şahısların Karaman'dan 1 adet dizüstü bilgisayar, Yozgat'tan 1 adet dizüstü bilgisayar ile 1 adet cep telefonu çaldıkları ortaya çıktı. S.Ü., B.İ. ve Y.Ö., yapılan sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldular.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 10:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?