22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Baba Kartal feryat etti: Böyle ülke olur mu!

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki Begüm Kartal'ın gittiği kına gecesinde nereden atıldığı belli olmayan kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşayan babası Hasan Kartal, yetkililere çağrıda bulunarak, "Bunların önüne geçilmesi lazım" dedi.

Battalgazi İlçesi Adagören Köyü sınırlarındaki bahçelerinde pazar günü yapılan kına gecesine katılan, Malatyaspor'un eski futbolcularından, işadamı Hasan Kartal'ın Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki kızı Begüm Kartal, kimin tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir kurşunla başından vurularak ölmüştü.

Hamideye Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden acılı baba Hasan Kartal, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu böyle mi olmalı, bu ülke bu mu? Önlem alınmış olsaydı, bu çocuğun başına böyle bir iş gelir miydi? Çocuk mu vurmak lazım?" diye tepki gisterdi. "Kızınızın sizden son bir isteği var mıydı?" sorusuna Kartal, "Bilemiyorum, hiçbir şey hatırlayamıyorum" cevabını verdi.

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi olan tek evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Hasan Kartal, "Bunların önüne geçmeleri lazım. Böyle olmaz, böyle bir şey olabilir mi? Bu ülke nasıl bir ülke, böyle bir şey olabilir mi?" dedi. Kartal ailesinin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 15:36:21
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 11:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
S. Arslan IP: 84.4.192.xxx Tarih : 30.08.2005 20:01:10
Birkac seyi merak ediyorum. Bir, baba Kartal'in da ruhsatli veya ruhsatsiz silahi var mi? Iki, ulkede ozel olarak silahlanmanin anlami nedir? Uc, Ozal'in gecmiste, cocuklara karne dagitir gibi silah ruhsati dagitmasinin anlami neydi? dort, ulkede hala "at, avrat, silah" safsatalari nasil gecerli olabiliyor? Bes, girmeyi cok arzuladugimiz AB insanlarinin silah gormekten nefret ettilerini insanlarimiz biliyor mu? Alti, insanlarimiz silahla ses cikarip egleneceklerine başka şekillerde eglenseler daha makul olmaz mi? Vs... vs...