30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Babasını silahla vurarak öldürdü

Kahramanmaraş'ta bir genç kız, anne ve kardeşlerini evden kovan babasını tabancayla vurarak öldürdü. Cinayetten 2 gün sonra avukatıyla görüşen genç kız olay yerinde polise teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, anne ve kardeşleri ile birlikte bazlama-gözleme satışı yapan 22 yaşındaki B.C. babasını öldürdüğünü anlattığı avukatıyla birlikte Yenişehir Mahallesi, 18. Sokak, 15 numaradaki evlerine geldi. Genç kız burada polisi arayarak, babasını öldürdüğünü ve teslim olmak istediğini bildirdi.

Olay yerine gelen cinayet bürosu dedektifleri, yaptıkları incelemede evin birinci katında 42 yaşındaki O.C.'nin 3 yerinden tabancayla öldürüldüğünü tespit etti.
Anne ve kardeşlerini evden kovduğu için babasını 2 gün önce öldürdüğünü söyleyen B.C. daha sonra emniyete götürüldü. O.C.'nin cesedi ise otopsi yapılmak üzere Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

B.C. ifadesinde, babasını sabaha karşı uyurken öldürdüğünü silah sesinin duyulmaması için de yorgan üzerinden ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Sorgusu sırasında silahı baraj gölüne attığını söyleyen zanlı çelişkili ifadeler verince yapılan çalışmada, B.C.'nin silahı anne C.C.'ye (38) verdiği onun da silahı saklaması için babası O.P.'ye (65) verdiği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine her iki kişi de gözaltına alındı.

B.C. avukatı ile birlikte geldiği Emniyet Müdürlüğü'nde olayı şöyle anlattı:

"Annem C.C küçük kardeşim ve ben Bahçelievler semtinde bazlama-gözleme satışı yapan bir işyeri açtık ve çalışıyorduk. Babamda işi olmayan iş buldukça çalışan bir insan. Annemle sürekli aile içi konulardan dolayı kavga ediyorlardı. Cinayetten iki gün önce babam annemi ve küçük kız kardeşi evden atıp 'bir daha eve gelmeyeceksiniz sizi bu evde görmek istemiyorum' dedi. Olay günü olan pazar akşamı babamı annemlerin eve dönmesi konusunda ikna etmeye çalıştım. Babam bunun mümkün olmayacağını ve bir daha onları eve almayacağını söyledi.

Kendi aramızdaki tartışma giderek şiddetlendi. Babamın bana karşı hareketleri ve davranışları sinirlerimi iyice gerdi. Daha önceden beri evimizde olan ve babama ait ruhsatsız silahı alıp ona üç kurşun sıktım. Üzerinde yorgan olduğu için de silahın sesini kimse duymadı. Cinayetten sonra annemi telefonla arayarak babamı tabancayla öldürdüğümü söyledim. Silahı anneme verdim. O da saklaması için silahı dedem O.P.'ye vermiş. İki gün sonra cinayetin şokunu üzerimden attıktan sonra ailemin de bilgisi doğrultusunda giderek teslim oldum" dedi.

B.C., emniyetteki sorgulamasının tamamlanmasının ardından "Ruhsatsız tabanca ile adam öldürmek.", C.C., "Cinayeti gizlemek", O.P. ise " cinayet silahını saklamak" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 14:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?