19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Bakırköy'de patlama: 31 yaralı

Bakırköy'de bir giyim mağazasında patlama meydana geldi.

 Patlamada, ilk belirlemelere göre 31 kişi yaralanırken, olay yerindeki bir kişi canlı bomba zannedilerek linç edilmek istenince polis havaya ateş açtı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olayın patlayıcı maddeden kaynaklandığını söyledi.

Bakırköy Ebuzziya Caddesi üzerinde bulunan Lord Hamile Giyim'de, mankenlerin olduğu bölümde saat 19.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama sırasında ilk belirlemelere göre olay yeri yakınında bulunan ve aralarında çocukların da bulunduğu 31 kişi yaralandı.

Yaralılar, çevreden yetişenler tarafından Özel Acıbadem ve Bakırköy Sadi Konukoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayın ardından hastaneye koşan yaralı yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Patlamanın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yeri polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrilirken, ikinci bir patlayıcı ihtimali üzerine olay yerine görevliler haricinde kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi.

Bu sırada polis ekiplerinin yanına yaklaşan bir kişiyi canlı bomba zanneden vatandaşlar, şahsı linç etmeye çalıştı. Şahsa tekme tokat saldıran öfkeli kalabalığı polis sakinleştirmeye çalıştı. Ancak olayların büyümesi üzerine polis havaya ateş açmak zorunda kaldı. Şahıs bir işhanına sokularak öfkeli kalabalığın elinden kurtarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da olay yerine gelerek inceleme yaptı. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, "Saat 19.00 sıralarında mağazada bir patlama meydana geldi.

Patlama sırasında cam kırıklarından ve sesten dolayı 31 kişi yaralandı. Bunlardan 2'sinin durumu kritik. Olay yerinde devriye yapan 3 polis memurumuz da yaralandı. Hastaneye kaldırıldılar ve tedavi altına alındılar. Ölü yok. Bu bir gaz sıkışması değil. Uzmanlar olay yerinde inceleme yapıyor. Patlamaya neden olan maddenin cinsi konusunda bilgi toplamaya çalışıyoruz. Konuyla ilgili polise bilgi vermek isteyen bir kişiyi vatandaşlar yanlış anlamış" diye konuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ateş Ünal Erzen, olayda en az 30 kişinin yaralandığını söyledi. Ateş Ünal Erzen, yaralıların bulunduğu Acıbadem Hastanesi'ne giderek yaralıları ziyaret etti.

İKİ KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Bu arada patlamada yaralanan 31 kişiden 2'sinin durumunun ciddiyetini koruduğu, diğerlerinin tedavisinin ayakta yapıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ebu Ziya Caddesi üzerindeki Marmara ve Aksoy pasajlarının önünde meydana gelen patlamada yaralanan Hatice Gözükızıl, Özel Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alındı. Aynı hastanede, 10 yaşındaki Eren Köşker'in de kafatasında kırık bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Özel Acıbadem ve Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki toplam 29 yaralının tedavisinin ise ayakta yapıldığı kaydedildi.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 21:00:32
Güncelleme :16 Nisan 2006 Pazar 21:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?