16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Balkon faciası sanıkları beraat etti

Samsun'un Kavak ilçesinde, düğün evinde balkon çökmesi sonucu 2 kişi ölmesi, 12 kişinin de yaralanması olayıyla ilgili 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan düğün sahibi ve bina sahipleri olayda kusursuz bulunarak beraat ettiler.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yaşar Doğu Mahallesi Bayar Geçidi'ndeki 13 ay önce meydana gelen olayda, 4 katlı binanın 4. katında oturan Hamit A.'nın kızı Nurhal A. ile Arif K.'nin düğünleri, meydana gelen balkon çökmesi faciasıyla acıya dönüştü. Damat tarafının kız evine gelin almaya geldiği sırada, 4. kattaki binanın balkonu, davetlilerin oluşturduğu ağırlığı tartamayarak çöktü. Balkon, 3. ve 2. katlardaki balkonların da çökmesine neden oldu ve olayda, Şeval Keskinoğlu (7) ile Hatice Aytaç (70) hayatını kaybederken, Zeliha A.(20), Fatma K. (21), Uğur A. (20), Esra K. (8), Zekiye U. (26), Ayşe K. (18), Arife K. (17), Şevral A. (22), Hanife A. (27), Kamile K. (42), Mediha K. ve Döndü A. yaralandı.

Olayla ilgili olarak düğün sahibi Hamit A.(53) ile bina sahipleri Ahmet A.(47) ve İsa A.'nın taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 85/2 maddesi gereği 2 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı ve yargılanmalarına devam edildi. Bugün görülen davanın son duruşmasında Hamit A. ile Ahmet A., hazır bulunurken, İsa A. katılmadı.

Savcı, olayda düğün sahibi sıfatıyla Hamit A.'nın ve diğer dairelerin sahibi olan Ahmet A. ile İsa A.'nın kusursuz olduklarını ve balkona çıkan davetlileri engellemek ve uyarmak mecburiyetlerinin olmadığını ve tamamen kusurun davetlileri ait olduğuna karar vererek, yargılanan sanıkların beraatlerini talep etti.

Hamit A. ile Ahmet A. ise verdikleri ifadede olayda kusurlarının bulanmadığını belirterek, beraatlerini istediler. Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda düğün sahibi el bina sahibinin olayda kusursuz olduğu kanaatine vararak, zanlıların beraatlerini karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 17:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?