30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Bankamatik fareleri kıskıvrak!

Çorlu'da bankamatiklerden işlem yapan özellikle yaşlı vatandaşları seçerek dolandıran iki kişi yakalandı.

Çorlu`da yer alan bazı bankamatiklere gelerek özellikle yaşlı vatandaşları seçen bankamatik dolandırıcıları son işlerinde yakayı ele verdi.

Kendilerine hedef seçtikleri kişilerin kartlarını çeşitli bahanelerle aldıktan sonra kart numaralarını ezberledikleri, geri verdikleri kartla sahibinin işlem yaptığı esnada da şifresini de öğrendikleri kaydedildi.

Bankamatik dolandırıcılarının elde ettikleri bilgileri bilgisayar uzmanı Rus hackerlara ulaştırdıkları tespit edildi.

Daha sonra Rusya'dan gelen kopya kartlarla bankamatiklerden para çektikleri belirlenen bankamatik dolandırıcılarının benzinlik ve marketlerin verdiği promosyon kartlarını kopya kart yapmak için kullandıkları da tespit edildi.

Çorlu`da bulunan bankamatiklerden işlem yapan kişilerin yanına yaklaşan bankamatik dolandırıcılarının şehir merkezinde yer aldığını tespit eden polis ekipleri dolandırıcılara ait olduğu kaydedilen ve park halinde bulunan otomobili izlemeye aldı.

Polisler bir süre sonra araç başına gelen S.S. (35) ve V.V. (32) adlı kişileri şok baskınla yakaladı. Neye uğradıkların şaşıran ve kelepçelenmemek için bir süre direnen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında gözaltına alınan şahısların üzerinden bir adet sahte ehliyet, çok sayıda cep telefonu, çeşitli bankalara ait bankamatik kartları, bankamatik kartı özelliği yüklenmiş 16 adet kopya kart ve bankamatiklerden çekildiği kaydedilen bir miktar para ele geçirildi. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 15:52:13
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 15:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?