19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Bankayı içerden boşalttılar

Müşterilerin hesaplarından 5 milyon çektiler.

Trabzon Vakfıkebir’de, bir bankanın iki yıl önce açılan şubesinde vadeli hesap açtıran iki müşteri, bir süre önce paralarını çekmek için şubeye gitti.

Şube Müdürü Derviş B., müşterilere mesai saati dışında görüşmek üzere randevu verdi. Müdür Derviş B. ilememur Hülya Ö., iki müşteriden parayı ödemek için süre talep etti ve olayı duyurmamalarını istedi. Ancak ikna olmayan iki müşteri, Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığı’na giderek hesaplarının boşaltıldığını belirtip banka yetkililerinden şikâyetçi oldu.

Yapılan şikâyet üzerine, ŞubeMüdürü Derviş B. ve memur Hülya Ö. gözaltına alındı. Emniyet’teki ifadelerinde Hülya Ö. suçunu itiraf ederken, Derviş B. ise susma hakkını kullandı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen müdür ve memur, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BORSA BATIRMIŞ!

Vurgunun boyutunun 5 milyon lirayı aştığı, Derviş B. ve Hülya Ö.’nün, müşterilerinin vadeli hesaplarındaki paraları, kendilerinden habersiz çekip E.B. adlı kişinin hesabına aktararak borsada değerlendirdikleri, ancak paranın büyük bir kısmını borsada kaybettikleri belirlendi.

AHT
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 19:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?