19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Başbakan: El Kadı hayırseverdir

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Tümgeneral Reha Taşkesen, haftalık bilgilendirme toplantısında,  Suudi Arabistanlı işadamı Yasin el Kadın'nın Türkiye'ye girişinin yasaklandığını açıkladı.

"YASİN EL KADI'NIN GİRİŞ YASAĞI VAR" 

Yasin El Kadı ile ilgili bir soru üzerine de Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğünün söz konusu kişiyle ilgili elinde belge ve bilginin bulunmadığını bildirdi. 

Çalışkan, BM'nin, Yasin El Kadı hakkında, söz konusu kişinin teröre yardım ettiği iddiasıyla üye ülkelerde bu kişiye ait mal varlıklarının dondurulmasına dair karar alarak bu kararı Türkiye'ye de ilettiğini anlattı. Çalışkan, bu karar kapsamında Bakanlar Kurulu'nun, El Kadı'nın Türkiye'ye girişine yasağı koyduğunu bildirdi. 

El KADI KÜRESEL TERÖRİST

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın  El Kadı'yı hayırsever bir kişi olarak tanımlamasına karşın, Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa Birliği'nin 'küresel terörist' olarak niteliyor.
 
"Erdoğan: El Kadı'yı tanırım. Hayırsever biridir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,bir süre önce  NTV'nin canlı yayınında  El Kadı ile ilgili şunları söylemişti:

Başbakan Erdoğan, danışmanı Cüneyd Zapsu'nun ticari bağlantıları konusundaki bir soruyu yanıtlarken, Zapsu'nun partide danışmanı ve aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olduğunu anımsatarak, Zapsu'nun işiyle, eşiyle ve partideki yeriyle ilgili çok spekülasyon yapıldığını, “bu yaklaşım tarzlarını hiç insani bulmadığını” belirtti.

Bunların “çok çirkin” olduğunu ifade eden Erdoğan, “zaman zaman Cüneyd Zapsu üzerinden partisine ve kendisine vurma gayretine girildiğini, son dönemde de bunun bir yayın grubunca özellikle Zapsu ve Yasin El Kadı üzerinden yapılmak istendiğini” söyledi.

“Yasin Bey'in bir terör örgütüyle münasebet kurması, destek vermesi mümkün değil” diye konuşan Erdoğan, El Kadı'yı belediye başkanlığı döneminden tanıdığını, kendisinin hayırsever birisi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Zapsu'nun da söz konusu şirketten yıllar önce ayrıldığını, ancak hala o şirketin ortağı gibi gösterildiğini, yargısız infaz yapıldığını kaydetti.





AA / Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 11:23:47
Güncelleme :14 Temmuz 2006 Cuma 13:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?