30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Başbakan'a 'mal' deyip beraat etti!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Başbakan Erdoğan’a ‘mal’ diyen Tuncay Özkan aleyhine açılan tazminat davasında yerel mahkemenin verdiği 2 bin YTL'lik manevi tazminat kararını bozdu.

Yargıtay, “Konuşma ve röportajın tümü birlikte bir bütün içinde değerlendirildiğinde ‘mal’ kelimesinin hakaret kastı ile kullanıldığını gösteren bulgu mevcut olmayıp, sözlük anlamı kastedilmeden gerek güncel yaşamda gerekse siyasi söylemde yerleşmiş kelime olduğu ve hakaret anlamında kullanılmadığı, hukuka aykırılık unsuru taşımadığı, sonucuna varılmalıdır. Bu nedenle davanın tümden reddi gerekirken kısmen kabulüne karar verilmesi doğru görülmemiştir” dedi.

-Karara muhalif kalan Daire Başkanı Özdemir, karşı oy yazısında, “Mal, ‘değerlendirilebilen eşya’ anlamını taşır. Davacı Başbakan'ın ‘mal’ olarak vasıflandırılması eleştiri sınırlarını aşan bir ifadedir. Aşağılayıcı, inciticidir. Davalıların davacının kişilik haklarını ihlal ettiklerinin kabulü gerekir. Mahkemenin bu yöndeki yargısı yerinde ve takdir edilen nafaka uygun miktardadır. Hüküm onanmalıdır” görüşünü dile getirdi.

anka
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 12:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hidayet IP: 88.251.170.xxx Tarih : 6.08.2008 17:47:19

MALIN KİM OLDUĞUNU TÜRKİYE ÇOK İYİ BİLİYOR. TUNCAY ÖZKAN DAHA DA İYİ BİLİYOR. İNSAN KENDİNİ BİLMEZ Mİ? İÇE DÖNÜK VE RUHSAL ZEKASI MÜKEMMEL BU ŞAHSİYETİN. AMA GARİBANIM HARCANIYOR BURALARDA.