19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Başkan tutuklandı mı?

İzmir'de gerçekleştirilen Sarmaşık operasyonunda gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren'in de aralarında bulunduğu 39 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir'de, "ihaleye fesat karıştırmak, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek, irtikap, devleti zarara uğratmak'' iddialarıyla gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 74 kişiden 39'u tutuklandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen ve Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan 74 zanlıdan 8'i serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen 66 kişiden aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile Menderes ilçesine bağlı Değirmendere beldesinin Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren'in de yer aldığı 39 kişi tutuklandı. 27 kişi de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dört gün önce gerçekleştirdiği operasyonda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, bazı meclis ve encümen üyeleriyle belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Dün sabah adliyeye sevk edilen 74 kişinin sorgusu 24 saat sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 14:14:00
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 12:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?