20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Başkent'te ilaç vurgunu!

Başkent'te satmadıkları ilaçların kupürlerini reçetelere yapıştırarak karşılığını devletten alan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında doktorların ve 1 eczacının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bazı kişilerin vatandaşlardan elde ettikleri sağlık karnelerine anlaşmalı doktorlara ilaç yazdırdıkları ve satmadıkları ilaçların kupürlerini reçetelere yapıştırarak karşılığını sosyal güvenlik kurumundan aldıkları belirlendi.

Bunun üzerine düzenlenen operasyonda eczacı Özgür E. ile kalfası Mustafa K., Çankaya'da özel bir poliklinik işleten doktor Fikret C., bir sağlık ocağında çalışan Dr. Serhat K. ve Dr. Bingöl T. gözaltına alındı. Birlik Mahallesi'ndeki operasyonda çok sayıda kesilmiş ilaç kupürü, vatandaşlara ait çok sayıda sağlık karnesi ve sahte oldukları belirlenen sağlık raporu ele geçirildi.

Polis sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 18:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?