19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Başkentte 'Protez' vurgunu

Ankara'da, hastaların kullanmadığı malzemeleri kullanılmış gibi göstererek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu milyonlarca YTL zarar uğratan şebekeye yönelik düzenlenen "Protez" adlı operasyonda 100'e yakın kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bir şebekenin hastaların bilgisi dışında onların sağlık karnelerini kullanarak ya da sahte rapor düzenleyerek kullanılmayan tıbbi malzemeyi kullanmış gibi gösterdiği ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda bugün sabah saatlerinde "Protez" adı altında bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında noter başkatibi, doktorlar, hastane görevlilileri ve medikal firma temsilcilerinin de bulunduğu 100'e yakın kişi gözaltına alındı.

Mali Büro ekipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ve bilirkişi olarak tayin edilen doktorların koordineli olarak çalıştığı operasyonda gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Zanlıların Mali Suçlar Büro Amirliği'nde sorgusu devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?