28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Başkent'te taksi durağına silahlı saldırı: 9 yaralı

Ankara’da taksiciler arasındaki tartışmada kan döküldü. Durak yönetimi tarafından disiplin cezası verilen bir taksi şoförü, 3 arkadaşıyla birlikte durağı taradı. Olayda aralarında Danıştay hakiminin de bulunduğu ikisi ağır 9 kişi yaralandı.

Danıştay binasının yanında bulunan Ihlamur taksi durağına öğle saatlerinde gelen 4 kişi, ellerindeki pompalı tüfek ve sallama tabir edilen bıçaklarla duraktaki şoför ve personele saldırdı. Rastgele ateş eden saldırganlar 9 kişiyi yaraladı.

Yaralılardan Ömer Çelik ve Ali Pilavcı’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar arasında Danıştay Tetkik Hakimi Şenol Bolat, Danıştay görevlileri Şükrü Erışık, Mehmet Ahizer ve Muzaffer Ağıllı’nın da bulunduğu öğrenildi.

Danıştay güvenlik görevlileri ve çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis saldırganları yakaladı. Saldırıyı, aynı durakta çalışan ancak disiplinsiz davranışları nedeniyle bir gün ceza alan M.Ş. isimli taksi şoförünün azmettirdiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.
.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 17:39:33
Güncelleme :7 Nisan 2006 Cuma 17:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?