19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Başkonsolos için ’dayakçı’ iddiası

Avukat K.T., bir dönem sevgilisi olan Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu İbrahim Nebioğlu Yagubov’u kendisini dövdüğü ve tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa şikayet etti. Savcılıkta Yagubov hakkında, J.A. adlı bir başka kadının da konsolosla ilişkisini bitirmek istediği için tehdit ve dayağa maruz kaldığını anlatan bir suç duyurusu daha bulunuyor.

Avukat K.T. iki yıl önce Galatasaray Adası’ndaki bir davette bir adamla tanıştı. Adam, sohbetin bir yerinde, "Belki işimiz düşer" diyerek K.T.’nin kartını rica etti. Kendisi de bir kart çıkarıp uzattı. Kartta, "İbrahim Nebioğlu Yagubov - Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu" yazıyordu.

Ertesi gün, avukat K.T.’nin yazıhanesine konsolosun kartı iliştirilmiş bir demet kırmızı gül geldi. Gül demetlerini akşam yemeği daveti izledi. Avukat ve başkonsolos, Boğaz’da akşam yemeği yiyerek geç vakitlere kadar sohbet etti. Yemekte K.T. eşinden ayrıldığını anlattı. Başkonsolos da evli ve üç çocuklu olduğunu ama "Eşiyle arasının çok serin" olduğunu söyledi. Gecenin sonunda K.T.’yi arabasıyla evinin önüne kadar bıraktı.

KISA ETEK KAVGASI

Birkaç haftanın ardından aralarındaki ilişki derinleşti. Yagubov, konsolosluktaki resmi davetlere eşiyle, dışarıdaki davetlere, K.T. ile gitmeye başladı. Hatta, K.T.’ye, eşinden ayrılmayı ve kendisiyle evlenmeyi düşündüğünü söyledi. Ama bu aşamadan sonra davranışlarında belirgin bir değişiklik başladı, kıskançlık krizleri birbirini izledi. İş, "Dar giyme, dekolte giyme, kısa giyme" gibi müdahalelere adar vardı. Konsolos Bey bir akşam yemeğe giderken K.T.’nin o gece giydiği eteği çok kısa buldu, değiştirmesini istedi. K.T. karşı çıkınca eteği yırttı ve iki de tokat patlattı. Bu olay K.T.’nin oturduğu apartmanın asansöründe yaşandı. K.T. ağlayarak dairesine girdi ve sevgilisinin yüzüne kapıyı kapattı.

Daha sonra konsolosun özürleri etkili oldu ve yeniden barıştılar. Ancak şiddet de yeniden başladı. Konsolos, 2 Mart 2005 gecesi arabanın içinde dövdü genç kadını. K.T. bu sırada yoldan geçen devriye arabasının önüne atlayarak kurtuldu, şikayetçi oldu. Konsolos, "Bütün hayatım kayar. Geleceğim kararır. Şikayetini geri al, peşini bırakırım" deyince davadan vazgeçti. Ama çenesindeki hasar yüzünden dört gün boyunca yemek yiyemedi. Ancak Konsolos’un tacizleri bununla sınırlı kalmadı. Bir gün ofisini basarak K.T.’nin boğazını sıktı ve ofistekilerin gözü önünde, daha önce hediye ettiği pırlanta yüzük ve kolyeyi çantasından aldı. Peki, K.T. neden o zaman şikayetçi olmadı? "Böyle bir olayın duyulması beni maddi ve manevi olarak çökertir. Çocuğum, ailem ve müvekkillerim bundan etkilenir diye düşündüm" diyor. Hukuk yoluna başvurmadı ama Azerbaycan Büyükelçisi’ni arayarak olanı biteni anlattı. Büyükelçi, "Hiç merak etmeyin, kendisine gerekli uyarılar yapılacaktır" deyip telefonu kapattı. Bu görüşme umduğundan da etkili oldu ve bir müddet karşı tarafın sesi soluğu çıkmadı.

J.A. DA ŞİKAYETÇİ

İki ay sonra ofis telefonu çaldı. Konsolos, "Bana komplo mu kurdun? J. adındaki kadını bana karşı sen mi örgütledin?" diye bağırıyordu. Konsolosu çileden çıkaran olayın şekli sonradan anlaşıldı. J.A. adında bir kadın Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak suç duyurusunda bulunmuş ve Konsolos Yagubov’dan ayrılmaya kalkınca çıplak fotoğraflarının internette yayılacağı tehdidi ve dayakla karşı karşıya kaldığını iddia etmişti. Konsolos, bu suç duyurusundan K.T.’yi sorumlu tutuyordu. Telefonda, "Beni ve oğlumu öldüreceğini, evimin adresini, arabamın plakasını bildiğini, Azerbaycan devletinin arkasında olduğunu, adamlarını gönderip yüzüme kezzap attıracağını, hayatımın kendisinin iki dudağı arasında bulunduğunu söyleyerek beni de tehdit etmeye başladı" diyordu.

İşte Avukat K.T., bu tehditler üzerine, geçtiğimiz perşembe günü, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Cep telefonundaki mesaj ve aranma kayıtlarını, şahit beyanlarını ve polis tutanaklarını da suç duyurusuna ekledi.

Fotoğraflarını İnternet’e veririm

2006/24647 hazırlık numarasıyla yapılan başvurudaki iddiaya göre göre J.A. ile konsolos arasında bir ilişki yaşanmış. J.A. konsolosun evli ve üç çocuk babası olduğunu öğrenince ilişkiyi bitirmek istemiş. Bunun üzerine Konsolos Yagubov, cinsel ilişkileri sırasında çekilen çıplak fotoğrafları internet vasıtasıyla yayacağı tehditinde bulunmuş. J. A.’nın avukatı suç duyurusunda şu iddialarda bulundu: "Müvekkilim, hayatı dayanılmaz hale gelince her şeyi göze alıp şikayet edeceğini belirtince bu kez, ’orospu, kaltak, senin a... koyarım, bana kimse dokunamaz ama sen mahvolursun, o güzel yüzüne kezzap atarım kimse yüzüne bakmaz’ demiştir. Yine yaklaşık 10 gün kadar önce 34 CZ 001 plakalı arabasının içinde müvekkilimi dövmüş, ’eğer bunları birine anlatırsan seni öldürür, ayağına taş bağlayıp denize attırırım. Cesedini bile bulamazlar’ diyerek tehdit ölümle tehditlerde bulunmuştur..."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 10:01:25
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 10:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?