18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Başmüfettiş hastanelik oldu

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden başka birimlere atanmalarına karşın lojmanlarını boşaltmayan polis amir ve müdürlerine yapılan “Evleri boşaltın” tebligatlarıyla başlayan gerginlik, tahliyeye zorlanan Polis Başmüfettişi Ş.P.’nin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına kadar vardı

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, göreve gelince lojmanı olmayan polis amir ve müdürlerine lojman tahsis edilmesi için çalışma başlattı. Daha önce Ankara Emniyeti kadrosundayken lojmana taşınan bazı polis müdür ve amirlerinin terfi veya tayinler sonrasında başka birimlere atanmalarına karşın halen 100’e yakın lojmanı kullandığı anlaşıldı.

Yargı da ‘boşalt’ dedi
Çoğunluğu Polis Başmüfettişi ve Merkez Emniyet Müdürü olarak yine Ankara’daki Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna geçen polis müdürlerinin Ankara Emniyeti’ne ait lojmanlarda oturduklarının belirlenmesi üzerine harekete geçildi.
Özdemir, mevzuata aykırı lojman kullanan personele lojmanların boşaltılması amacıyla tebligat yapılması talimatını verdi. Buna karşın bazı polis müdürleri idari yargıda dava açtı. İdari yargıdan lojmanların boşaltılması yönünde karar çıktı. Bu kararla birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü, lojmanların bulunduğu semtlerdeki kaymakamlıklardan aldığı resmi “lojman boşaltma” talimatları ile harekete geçerek emniyet müdürlerine evlerini boşalttırmaya başladı.

Çevik kuvvet polisleri, polis müdürlerinin, evlerinden tahliye edilmelerini sağlamaya çalışırken Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli Polis Başmüfettişi Ş.P., kapıya gelen polislerle girdiği sert tartışma sonrasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Lojmanların büyük kısmı boşaltılırken, Ankara’da kalmak zorunda olan polis müdürleri kiraya çıkmaya başladı.

Tolga Şardan - Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 20:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?