19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Başmühendise 'grizu' tutuklaması

DursunbeyBalıkesir`in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy`de 1 Haziran akşamı bir kömür ocağında meydana gelen, 17 madencinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı grizu patlamasıyla ilgili başmühendis tutuklandı.

Grizu patlamasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Dursunbey Cumhuriyet Savcısı İbrahim Köstekçi, soruşturmanın en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi. Soruşturma çerçevesinde, ocaktaki havalandırma sistemi, çalışma düzeni ve iş güvenliğiyle ilgili önlemler ve işçilerin eğitimiyle ilgili bilgi ve belgelerin incelendiğini anlatan Köstekçi, ``Gelen raporlara göre olayda kusur var. Bu ocak, madenin yapısı itibariyle grizu patlamasına meyilli bir ocak. Bu nedenle havalandırma, çalışmaların bu risk göz önüne alınarak yürütülmesi lazımdı. Bu konuda eksiklik tespit ettik`` dedi. Köstekçi, soruşturmada maden ocağının sahipleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6-7 kişinin kusurlu olup olmadığının araştırıldığını belirtti.

Soruşturmada, patlamada yaralananlar arasında bulunan, olayda kusurlu olduğu iddiasıyla dün gözaltına alınan ocağın başmühendisi M.A`nın sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandığını anlatan Köstekçi, ``raporlar doğrultusunda zanlının kusur durumunun yoğun olduğunu tespit ettik`` dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 13:22:45
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 13:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?