28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Başsavcı Çevik hakkında takipsizlik kararı

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın açığa alınmasına neden olan silahlı çatışmayla ilgili soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Turan Çevik hakkında takipsizlik kararı verildi.

Turan Çevik'in oğlu Hilmi Çevik ve damadı Erkan Yıldız hakkında ise ‘kasten adam öldürmek’ iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istendi.

Savcı Faysal Akpolat tarafından hazırlanan iddianamede, olay meşru müdafa olarak yorumlandı.

İddianameye göre çatışma, şirketine Turan Çevik tarafından haciz koydurulan Hacı Erdoğan'ın, sorunu çözmek için alkollü olarak gittiği Çevik'in Karaköy'deki ofisinde silah çekip küfür etmesiyle başladı.

Olayda bir kişi ölmüştü

Taraflar arasında çıkan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda Hacı Erdoğan ölürken Hilmi Çevik, Erkan Yıldız ve Saadettin Durgun yaralandı.

İddianamede ayrıca, diğer şüpheliler Uğur Zorba ve Murat İnce hakkında da delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Karaköy'de 9 kasım 2005'te çıkan çatışmanın ardından Uğur Zorba, Murat İnce, Hilmi Çelik, Erkan Yıldız ve Turan Çevik tutuklanmış Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat sanıkları re'sen tahliye etmişti.

Canpolat'ın Turan Çevik ile yakın ilişkide olduğu ortaya çıkınca görevinden uzaklaştırılmıştı.

Olayın gelişimi

9 kasım 2005 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, hayali ihracatçı Turan Çevik ile Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın oğlunun kurduğu 'Birlik Metal' adlı şirkette meydana gelen çatışmanın yansımaları sürüyor.

'Birlik Metal'de meydana gelen olayda, Hacı Erdoğan ve iki arkadaşı Çevik'in oğlu ve damadıyla tartışmış, çıkan çatışmada Hacı Erdoğan ölmüş, Çevik'in oğlu Hilmi Çevik, damadı ve bir işyeri çalışanı yaralanmıştı.

Olayın ardından Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın oğlu Berkay Canpolat'ın, Türkiye'nin ilk hayali ihracatçısı olarak tanınan Turan Çevik'in işyeri olarak bilinen Birlik Metal'e ortak olduğu ortaya çıkmıştı.

Çatışmaya karıştığı için oğlu ve damadıyla birlikte tutuklanan Çevik, mahkeme kararlarına rağmen Başsavcı Canpolat tarafından serbest bırakılmış, daha sonra Canpolat'ın Turan Çevik'in kızının nikahında şahitlik yaptığı ortaya çıkmıştı. Nikahta şahitlik yapan bir diğer isim ise, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak.

Çevik'in kızının, olayın sanıklarından Erkan Yıldız ile evlendiği nikah 2 ekim 2004'te Erenköy'deki The Green Park Otel'de yapılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Şube Müdürlüğü'nden sorumlu olan Adak'a bağlı ekipler, Turan Çevik'in oğluna ait işyerinde meydana gelen çatışmayla ilgili incelemeleri de yapmıştı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda, Hacı Erdoğan'ın hayatını kaybettiği olayda kullanılan ve ilk kurşununun atıldığı saptanan silahın bulunamadığı belirtiliyor.

'Yeni Susurluk'

Milliyet gazetesi tarafından yayımlanan fotoğraflarla birlikte olay, 'yeni Susurluk' olarak lanse edilmişti.
.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 21:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oktay demirci IP: 212.175.177.xxx Tarih : 26.01.2006 10:30:45
çete polis üçgenine şimdide savcı dahil oldu.Dezgah güzel.Al gülüm ver gülüm.gelde adalete güven...!