18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Batman'da kanlı gerginlik!

Batman'da, güvenlik güçleri ile Özgür Yurttaş Girişimi mensupları arasında çıkan arbede sırasında hayatını kaybettiği belirtilen Hasan İş'in (25) ailesi, olayın polis tarafından gerçekleştirildiğini öne sürerken, Emniyet Müdürü Arif Öksüz olayın ayrı bir cinayet vakası olduğunu açıkladı.

Hastanede bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, çok üzgün olduklarını belirterek, olayların birileri tarafından bilinçli olarak bu hale getirildiğini söyledi. Olaylarda kendisinin de hem fiziki hem de sözlü saldırıya uğradığını belirten Başkan Kalkan, olayı kınadı. Bu şekilde devam etmesi durumunda olayların önünün alınmayacağını savunan Başkan Kalkan, herkesi sağduyuya çağırdı. Devlet hastanesine giderek ölen Hasan İş'in yakınlarıyla görüşen Emniyet Müdürü Arif Öksüz, "Maalesef üzücü bir cinayet var. Art niyetli kimseler bu cinayeti bugünkü olayla irtibatlandırmak istiyor. Bulgular olayın cinayet olduğunu gösteriyor. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışmalara başladı" diye konuştu.

Müdür Öksüz, olayla ilgisi olmayan bir kişinin bacağından silahla vurulduğunu, 4 polisin hafif şekilde yaralandığını ve 10 gözaltı bulunduğunu belirtti. Müdür Öksüz, olayda göstericilerin sürekli polise ateş ettiğini de sözlerine ekledi. Bu arada hayatını kaybeden Hasan İş'in ailesi, Beşiri kırsalında öldürülen 6 PKK'lının cesetleri teslim edilmeden cenazelerini almayacağını belirtti. İş Ailesi hastanede ağıtlar yaktı.

Bu arada akşam saatlerinde olayların yaşandığı Batman'da durum şu an için sakin görülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 10:35:25
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 10:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat sezen IP: 85.98.67.xxx Tarih : 29.08.2005 14:56:52
bu politika değişmediği sürece bu böyle devam edecek bazıları ölecek bazıları ise kendilerine sağlanan siyasi rantla rahatlayacak.yabancı ülkeler marsa giderken biz hala kendi aramızda kavga savaş ediyoruz.birilerin bu dur demesi gerekiyor.nasıl sağlanacak diyecek olursak:türkiyeyi bölmeyecek şekilde haklar verilmesi kanaatindeyim.saygılar