28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Belediye başkanının aracına silahlı saldırı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın park halindeki makam otosuna silahlı saldırı düzenlendi. Başkanın otoda bulunmadığı olay sonrası kaçan saldırgan ise silahı ile birlikte yakalandı. Saldırganın, daha önce CHP parti binası önünde 'harakiri' girişiminde bulunan CHP eski Merkez İlçe Başkanlarından Cemal Karakaya olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün akşam saatlerinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye binasının park alanında meydana geldi. CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın 33 RR 001 plakalı park halindeki otosuna yaklaşan silahlı 1 kişi, otoya rastgele ateş açtı. Saldırganın tabancasından çıkan mermilerden biri otomobilin ön plakasına isabet etti.

Silahlı saldırgan daha sonra bir minibüse binerek kaçtı. Olayın ardından çalışma başlatan polis, kaçan saldırganı kısa süre sonra suç aleti tabanca ile birlikte yakaladı. Yakalanan şüphelinin, 5 Temmuz 2005 tarihinde CHP parti binası önünde 'harakiri' girişiminde bulunan CHP eski Merkez İlçe Başkanlarından Cemal Karakaya olduğu bildirildi. Gözaltına alınan Karakaya'nın, saldırıyı kendisine vadedilen büfenin verilmemesi nedeniyle düzenlediği öğrenildi.

Karakaya, 5 Temmuz 2005 tarihindeki eyleminde de, 30 yıldır partinin bir neferi olduğunu, gençlik kolları ve merkez ilçe başkanlığı görevlerinde bulunduğunu, maddi sıkıntı çektiğinden canına kıyma noktasına geldiğini belirtmişti.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 19:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?