19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Belediye operasyonuna 42 tutuklama

Konak Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden 42'si tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Konak Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 47 kişiden 42'si, "örgütlü olarak suç işledikleri, usulsüz ruhsat verdikleri, rüşvet aldıkları ve aracılık yaptıkları, İmar Kanunu'na muhalefet ettikleri" iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir'de geçtiğimiz salı günü Konak Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon, 8 ay önce başlatılan takibin ardından, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla gerçekleşti. Takip, Alsancak ve Kemeraltı esnafı imzasıyla savcılığa gönderilen ''2004 yerel seçimlerinin ardından Konak Belediyesi'nde oluşan çetenin, rüşvet almadan çalışma ruhsatı vermediği'' yönündeki ihbar mektupları üzerine başlatıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin sürdürdüğü takip sırasında, çok sayıdaki iş yeri ruhsatı da Konak Belediyesi'nden alınarak incelendi.

Gözaltına alınan 1'i Konak Belediyesi encümen üyesi, 19'u belediye görevlisi olmak üzere toplam 67 kişinin ifadesi alındı. Zanlılardan 20'si Emniyet'ten serbest bırakılırken, 47'si ise ''örgütlü olarak suç işlemek'', ''rüşvet almak-vermek, aracılık etmek'', ''görevi kötüye kullanmak'', ''İmar Kanunu'na muhalefet'' suçlamalarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Adliyeye sevk edilen 47 kişiden 42'si ''örgütlü olarak suç işledikleri, usulsüz ruhsat verdikleri, rüşvet aldıkları ve aracılık yaptıkları, İmar Kanunu'na muhalefet ettikleri'' iddialarıyla tutuklandı.

 

İha/Habertürk
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 07:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?