22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ben planladım, onlar öldürdü

Malatya'da yayınevindeki cinayetlerin zanlılarından E.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
E.G, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde ''Terör örgütü kurmak ve faaliyetleri doğrultusunda adam öldürmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlamasıyla tutuklandı. 

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da biri Alman 3 kişinin boğazları kesilerek öldürüldüğü olayın en önemli zanlısı Emre Günaydın'a, cinayetlerin işlendiği işhanında tatbikat yaptırıldı. 

Terörle Mücadele Şubesi'nde 3 gün sorgulanan Emre Günaydın, bugün saat 06.00 sıralarında, yoğun güvenlik önlemleri altında Ağbaba İş Hanı'na getirildi. Oldukça bitkin olduğu gözlenen Emre Günaydın’a polis üniforması giydirildi. Emre Günaydın, yaklaşık 1 saat cinayetlerin işlendigi binada kaldıktan sonra adliyeye götürüldü. Emre Günaydın’ın, önce savcılıkta ifade vereceği daha sonra mahkemeye çıkarılacağı bildirildi. 

Emre Günaydın’ın, özellikle cinayetlerin işlendiği bölümleri hatırlamadığını söylediği belirtildi. Günaydın, "Cinayetleri ben planladım, yanımdaki arkadaşlarım gırtlaklarını kesti" dedi. Emre Günaydın emniyetteki sorgusunda misyonerlik faaliyetlerine “dur” denmesi gerektiğini söyledi.

Bitkin göründü

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü yayınevi cinayetinin kilit ismi olduğu iddia edilen Emre G. hastanedeki tedavisini ardından taburcu edilerek, yapılan sorgusu sonrasında 31 gün sonra yayınevine getirilerek tatbikat yaptırıldı. Emre G., tatbikat sonrasında Malatya Adliye Sarayı'na götürüldü. 

Olay esnasında 3. kattan aşağıya inmek isterken yere düşerek yaralanan Emre G. kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan tedavisini ardından doktorların "İfade verebilir" raporundan sonra 15 Mayıs 2007 Salı günü taburcu edildi. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve burada 4 gece geçiren Emre G., 3 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı yayınevine 31 gün sonra zırhlı araçla getirilerek tatbikat yaptırıldı. Tatbikat esnasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tatbikata Emre G.'nin avukatı Umut Yalçın da katıldı. Emre G., olay esnasında düştüğü noktadan bina içerisine alındı. Emre G. tatbikat sonrasında yine yoğun güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesi'ne çıkarıldı. 

Sağlık kontrolünden geçirildi

Emre Günaydın, bugün sağlık kontrolünden geçirildi. Çıkışta karşısında gazetecileri gören Günaydın, “Allah Türk'ü korusun'' diye bağırdı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında Beydağı Devlet Hastanesi'ne akrep adı verilen zırhlı polis aracıyla getirilen Emre Günaydın’a, polis yeleği ve şapkası giydirildi. Oğlunun hastaneye getirileceğini öğrenen baba Mustafa Günaydın da hastane önüne geldi. Oğlunu görmeye çalışan Mustafa Günaydın, “Oğlum seni seviyorum. Ben her zaman arkandayım'' diye bağırdı. Emre Günaydın da, “Ben de seni seviyorum baba'' diye karşılık verdi. Doktor muayenesi tamamlanan Günaydın, daha sonra yeniden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Malatya'da Hıristiyan Proteston Cemaati ile yakın ilişki içerisinde olan Zirve Yayıncılık adlı büroda 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel öldürülmüştü. Terörle Mücadele Yasası kapsamında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 11 zanlıdan Hamit Ç., Abuzer Y., Cuma Ö., Salih G. ile bayan zanlı Turna I. tutuklanmış, Turna I., yapılan itiraz üzerine daha sonra serbest kalmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 15:11:34
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 15:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?